Stră-strănepotul lui Bram Stoker a găsit locația secretă a Castelului Dracula din Munții Călimani. O expediție va fi organizată pentru a se monta o plachetă pe Vârful Izvorul


Intră acum și în grupul de

Scriitorul Dacre Stoker, stră-strănepot al lui Bram Stoker, a găsit locația secretă a Castelului Dracula din Munții Călimani și va organiza, săptămâna viitoare, împreună cu Casa Răzeșului și Parcul Național Munții Călimani, o expediție în această zonă.

Echipa care va ajunge la locația secretă a Castelului Dracula din Munții Călimani va monta o plachetă comemorativă pe Vârful Izvorul, ca o recunoaștere a acestui loc important atât pentru romanul Dracula, scris de Bram Stoker în 1897, cât și pentru toți cei pasionați de tematică Dracula.

Evenimentul va avea loc în data de 8 septembrie, iar plecarea expediției se va face de la Casa Răzeșului, din satul Dragoiașa din comuna Panaci.

Cu această ocazie, Dacre Stoker va prezenta cercetările care s-au făcut privind identificarea locației castelului personajului fictiv Dracula din romanul cu același nume și se vor mai purta discuții privind conceptul de Turism Dracula Responsabil.

Potrivit organizatorilor, Bram Stoker și-a notat coordonatele Castelului Dracula după latitudine și longitudine, împreună cu nume de sate și râuri care duc spre Vârful Izvorul din Munții Călimani (Hans de Roos).

Deși Bram Stoker nu a vizitat niciodată România, cercetările sale pentru scrierea romanului Dracula au fost complete și detaliate, studiind cu mare atenție hărți și cărți la Bilioteca din Londra.

De menționat este că Dacre Stoker este unul dintre promotorii „Turismului Dracula Responsabil” prin diferențierea laturii fictive date de roman și a laturii istorice inspirate din viața și faptele lui Vlad Țepeș.

„Astfel, turiștii, cercetătorii sau curioșii pot vizita locuri din România în cunoștință de cauză. Această expediție de marcare a locației Castelului Dracula face parte din latura fictivă, punând Munții Călimani pe harta turismului Dracula, alături de locuri precum Oradea, Cluj, Bistrița, pasul Tihuța, râul Siret, Galați, Varna”, explică organizatorii.

Sursa citată mai arată că finalul inițial al romanului Dracula includea o erupție vulcanică după ce Contele era înjunghiat în inima.

„Faptul că Munții Călimani sunt munți vulcanii, formând în zilele noastre o frumoasă calderă, vine că o confirmare suplimentară că Bram Soker și-a localizat faimosul castel în această zonă”, se mai arată într-un comunicat al organizatorilor.


Intră acum și în grupul de