Solonețu Nou – gazdă perfectă pentru cea de a XIV-a ediție a ”Sărbătorii Roadelor”


Intră acum și în grupul de

Localitatea suceveană Solonețu Nou a fost, la finele lunii august, gazda celei de a XIV-a ediție a evenimentului intitulat ”Sărbătoarea Roadelor” .

Manifestarea a debutat de la ora 11, cu Sf. Liturghie oficiată la Biserica ”Coborârea Duhului Sfânt” din localitate, ocazie cu care s-au sfințit roadele pământului din anul acesta.

Imediat după acest moment, participanții s-au îndreptat spre Casa Polonă din localitate unde au vizitat toate standurile pregătite de organizatori pentru acest eveniment.

 Un moment aparte și extrem de apreciat de cei prezenți au fost programele artistice  susținute de Ansamblul „Solonczanka” din Solonețu Nou, Ansamblul „Pogórzanie din Gorlice” – Polonia, Ansamblul „Mala Pojana” din Poiana Micului, dar și de grupul tinerilor Dimma’s, care a încântat publicul cu un alt fel de gen muzical ce a fost foarte apreciat.

”S-a petrecut împreună, într-o atmosferă caldă, cu oaspeți din Polonia, Ucraina, reprezentanții Ambasadei Republicii Polone la București, reprezentanți ai autorităților locale și județene, reprezentanții asociațiilor „Dom Polski” din România, reprezentanții altor minorități naționale, precum și vecinii noștri români.”, susțin organizatorii evenimentului de al Solonețu Nou.  

De menționat că anul acesta au fost alături de organizatori și reprezentanți ai comunității Poloneze din Pătrăuții de Jos din Ucraina, Forumul Democrat German din Câmpulung Moldovenesc, dar și reprezentanți ai Primăriei din Zakopane (Polonia), care au avut propriul stand. (M. C.)


Intră acum și în grupul de