ISJ Suceava: 376 de contestații depuse de candidații nemulțumiți de cum au fost notați la probele scrise de la Bacalaureat


Intră acum și în grupul de

În județul Suceava au fost depuse 376 de contestații de candidații nemulțumiți de notele obținute la probele scrise din sesiunea de toamna a Bacalaureatului

Inspectorul școlar general adjunct al ISJ Suceava, Alexandra Teodora Chirilă, a declarat, miercuri, într-o conferința de presă, că, în județ au fost înregistrate 376 de contestații după afișarea rezultatelor obținute de candidați în sesiunea august-septembrie a Examenului Național de Bacalaureat.


Chirilă a spus că cele mai multe contestații au fost depuse de candidați la disciplina matematică-131, la Limba și literatura romană – 88, la Biologie-71, la Istorie-40, la Geografie-23, la Logică , argumentare și comunicare-21 și câte o contestație la Fizică și Informatică.

 
Reamintim că în sesiunea de toamnă a Bacalaureatului s-au înscris 1630 de candidați, 434 au absentat și 1.196 au fost prezenți la probele acestui examen. 
Din totalul celor prezenți, 362 au reușit să promoveze examenul, reprezentând 30,27 la sută, iar 834 au fost declarați respinși, respectiv 69,73 la sută. 
Conform Calendarului examenului de Bacalaureat, soluționarea contestațiilor este prevăzută în perioada 4-6 septembrie, iar rezultatele finale vor fi afișate în data de 7 septembrie.(L.B.)


Intră acum și în grupul de