Nereguli în spațiile de joacă pentru copii


Intră acum și în grupul de

Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Suceava (CJPC) a efectuat recent mai multe acțiuni de control pentru verificarea respectării prevederilor legale în spațiile de joacă speciale pentru copii. Potrivit șefului CJPC Suceava, Elena Oanea, au fost controlate un număr de 5 spatii de joacă la care s-au constatat mai multe abateri de la legislația în vigoare.

Printre neregulile enumerate de Elena Oanea se găsesc abateri de la informarea consumatorilor, cu referire la instrucțiunile și modul de utilizare a echipamentelor și la avertismentele obligatorii, având în vedere ca beneficiarii serviciului prestat sunt copiii, categorie de consumatori considerată vulnerabilă, prin vârstă. ”Afișarea acestor avertismente este deosebit de importantă pentru securitatea utilizatorilor, având în vedere pericolul pe care anumite dotări îl reprezintă pentru anumite categorii de vârstă, pentru utilizarea acestora fiind obligatorie fie precizarea că sunt destinate unei anumite categorii de vârstă sau că pot fi utilizate numai sub supravegherea părinților sau a unui alt adult”, precizează șeful CJPC Suceava.

Aceasta spune că alte abateri au vizat lipsa orarului de funcționare, neafișarea tarifelor pentru serviciile prestate, lipsa afișării adresei și numărului de telefon al CJPC Suceava.

”În urma controalelor s-au aplicat un număr de 5 sancțiuni contravenționale , dintre care 3 amenzi în cuantum total de 10.200 lei și două avertismente”, a conchis Elena Oanea.


Intră acum și în grupul de