Președintele Flutur va verifica zilnic lucrările la drumuri județene: Se finalizează lucrările Stuplicani-Gemenea și continuăm spre Codrii Seculari Slătioara, dar intrăm cu reparații și dinspre Broșteni. Se mai lucrază la Poiana Negrii, Panaci-Glodu și la Horodniceni și începem lucrările la drumul Cajvana – Botoșana

Președintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a continuat și joi să verifice lucrările care se efectuează în această perioadă pe drumurile din județul Suceava și spune că, atât timp cât condiţiile meteo permit, își dorește să fie finalizate lucrările și să fie aduse  drumurile la starea normală.

Președintele Flutur a spus că autoritățile județene sucevene sunt în plin sezon al lucrărilor de asfaltare.

Potrivit acestuia, comuna Stulpicani este o localitate care va beneficia în acest an de importante lucrări de reparații și modernizare a drumurilor.

Astfel, el a arătat că s-a asfaltat tronsonul de drum de la limita orașului Frasin până la intersecția spre Gemenea, iar vineri se finalizează și lucrările la cei patru kilometri de drum Stulpicani – Gemenea.

„Aici a fost nevoie să folosim o grilă specială pentru a asigura o bună aderență cu stratul existent”, a spus Flutur.

El a anunțat că urmează să se înceapă lucrările la un alt tronson de patru kilometri de drum,  de la Gemenea spre Codrii Seculari de la Slătioara.

„Acest drum, pe care dorim să-l și lărgim, este foarte afectat astfel că mai întâi se vor face lucrări de pietruire și de lărgire a patului drumului, urmând ca apoi să aplicăm două straturi de asfalt”, a precizat președintele Gheorghe Flutur.

El a mai spus că a cerut celor de la Direcția Județeană de Drumuri și Poduri Suceava să înceapă întocmirea documentației pentru modernizarea drumului care leagă Câmpulung Moldovenesc de Stulpicani și care asigură accesul de la Câmpulung Moldovenesc spre Codrii Seculari de la Slătioara.

„Este încă un drum cu un peisaj de o frumusețe rară. Noi am intervenit deja pe acest drum pentru a repara un pod afectat de ape”, a menționat președintele  CJ Suceava.

Gheorghe Flutur a mai anunțat că, de luni, încă o formație de lucru va începe lucrări la drumul județean peste pasul Puzdra, Frasin – Stulpicani – Ostra – Broșteni.

„ Vor începe lucrările dinspre Broșteni, de la Holda spre pasul Puzdra, astfel încât să ”atacăm” reparațiile la acest drum din ambele capete. Este un drum foarte important, așa  că ne-am  organizat să putem finaliza reparațiile cât mai repede”, a spus președintele Flutur.

El a mai arătat că pe lângă localitățile menționate cu ocazia verificărilor din această săptămână, lucrările de reparații și modernizare continuă în aceste zile la Poiana Negrii, la drumul Panaci-Glodu spre Bilbor și la Horodniceni, iar de luni se vor începe lucrările la drumul Cajvana – Botoșana.

„Pentru dezvoltarea turismului în județul Suceava avem ca prioritate asigurarea infrastructurii rutiere. Noutățile la care lucrăm în acest an se referă și la drumurile care asigură acces la Codrii Seculari de la Slătioara și trecerea prin pasul Puzdra. Voi fi zi de zi pe șantiere la punctele de lucru unde se execută reparații pentru ca, atât timp cât condiţiile meteo ne mai permit, să finalizăm lucrările și să aducem drumurile la starea normală”, a conchis președintele Gheorghe Flutur. (T.B.)