Foc la groapa de gunoi de la Antileşti


Intră acum și în grupul de

Pompierii fălticeneni au intervenit timp de două zile pentru a stinge focarele de incendii izbucnite la groapa de gunoi de la Antileşti, locuitorii din zonă anunţând Comisariatul Judeţean al Gărzii de Mediu Suceava că le-a pătruns fumul în case. Depozitul de deşeuri municipale Antileşti, unde sunt depozitate deşeurile municipale din Fălticeni, este exploatat de SC Goscom Fălticeni. Acest depozit, conform HG 349/2005, are termen de închidere anul 2010. În momentul de faţă, la depozitul Antileşti, datorită închiderii altor depozite de deşeuri nepericuloase din judeţul Suceava, se depozitează deşeurile menajere şi din municipiul Suceava, oraşul Dolhasca, comuna Preuteşti, comuna Dolheşti, comuna Fântâna Mare, comuna Vadu Moldovei, comuna Hârtop, comuna Boroaia, comuna Rădăşeni şi comuna Buneşti.

După sesizarea primită de la fălticeneni, luni la faţa locului s-au deplasat comisarii de mediu, care au constatat că depozitul prezintă mai multe focare de incendiu.

Potrivit Comisariatul Judeţean al Gărzii de Mediu Suceava, începând de vineri, SC GOSCOM SA a luat măsurile necesare în vederea stingerii acestor focare de incendiu, prin inundarea acestora cu ajutorul furtunului de la hidrantul de incendiu, existent în rampă şi cu ajutorul vidanjei ce o deţine societatea, dar nu s-a reuşit stingerea acestor focare.

Sâmbătă, societatea a alertat Primăria Fălticeni, pe directorul Agenţiei de Protecţia Mediului Suceava, Vasile Oşean, şi serviciul 112, cu privire la faptul că există focare de incendiu în rampa de gunoi, cerând intervenţia pompierilor.

Detaşamentul de pompieri din Fălticeni a avut intervenţii atât sâmbătă cât şi duminică, dar s-au putut izola şi stinge în totalitate focarele de incendiu, spun comisarii de mediu suceveni.

SC Goscom a început amenajarea unei prize de apă în pârâul Antileşti, în vederea montării unei motopompe împrumutate de la pompierii din Fălticeni, motopompă care urma a fi pusă în funcţiune marţi. De asemenea, se foloseşte continuu vidanja proprietatea SC Goscom SA cu scopul stingerii focarelor de incendiu.

Comisarii Gărzii de mediu au dat un „avertisment” firmei Goscom, deaorece până acum la groapa de gunoi din Antileşti nu s-au mai constatat abateri grave.
Depozitul de deşeuri va fi monitorizat în permanenţă de comisarii de mediu suceveni.


Intră acum și în grupul de