Prins cu plasă monofilament la pescuit ilegal în râul Siret


Intră acum și în grupul de

Poliţiştii de frontieră suceveni, au depistat un cetăţean din comuna Mihăileni, judeţul Botoşani, care pescuia în râul Siret, cu unelte confecţionate din plasă monofilament, în perioada de prohibiţie. Potrivit purtătorului de cuvânt al IJPF Suceava, subcomisar Ilie Poroch-Seriţan, marţi, poliţiştii de frontieră din cadrul I.J.P.F. Suceava, au executat o acţiune pe linie de braconaj piscicol, ocazie cu care l-au depistat pe malul râului Siret pe F. Viorel, în vârstă de 51 de ani, care pescuia ilegal cu o unealtă de pescuit tip ecran – băţ telescopic cu 6 elemenţi, mulinetă şi unealtă tip ecran, mai mult de atât, fiind şi perioadă de prohibiţie.

În urma celor constatate, poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării uneltele de pescuit în valoare de 150 lei, iar persoanei în cauză i-au întocmit acte premergătoare urmăririi penale pentru săvârşirea infracţiunilor de pescuit prin orice metode şi mijloace al peştilor şi al altor vieţuitoare acvatice în perioada de prohibiţie precum şi pentru deţinerea şi utilizarea uneltelor de plasă monofilament în apele interioare continentale .

Actele premergătoare au fost înaintate Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi, în vederea atribuirii numărului unic.


Intră acum și în grupul de