Flutur, în costum național la spectacolul aniversar al Ansamblului „Ciprian Porumbescu”: Sunt ambasadorii tradiționalului și autenticului. Să știe Ardealul că dacă ei au un Crăișor al munților, noi avem Crai Nou al nostru FOTO/VIDEO


Intră acum și în grupul de

Numeroși suceveni au asistat, miercuri seara, pe esplanada din fața Palatului Administrativ din Suceava la spectacolul aniversar al Ansamblului Artistic Profesionist „Ciprian Porumbescu” din Suceava care împlinește 65 de ani de la înființare, manifestare organizată împreună cu emisiunea Tezaur Folcloric.

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a primit, miercuri, seara, pe scena unde se desfășoară spectacolul aniversar al Ansamblului „Ciprian Porumbescu” din partea emisiunii „Tezaur Folcloric”  Titlul de Excelență pentru înalte calități morale, pentru că este un om de cultură și a susținut fenomenul folcloric.

Președintele Flutur a spus că împarte acest Titlu de Excelență cu tot Ansamblul „Ciprian Porumbescu” care este sărbătorit acum.

El a felicitat Ansamblul „Ciprian Porumbescu” care a împlint 65 de ani de activitate.

Flutur a spus că nu a putut să se abțină și s-a alăturat horei Arcanul la începutul spectacolului.

El a menționat că membrii Ansamblului „Ciprian Porumbescu” sunt ambasadorii tradiționalului și autenticului și de aceea a venit aici.

65 de ani de Ansamblu Ciprian Porumbescu

Gepostet von NewsBucovina.ro am Mittwoch, 11. September 2019

„Acum două zile în celălalt capăt de piață erau Simfonii de Toamnă. Am trecut în două zile la Rapsodii de Toamnă. Este Suceava o capitală culturală, o capitală a autenticului? Da! Spun asta și pentru că am venit în strai popular și pentru ca tinerii să păstreze autenticul și tradiționalul. Este foarte important pentru noi asta. Într-o lume, într-o țară care se modernizează accelerat, într-o zi vom avea nevoie de firme de catering să ne aducem aminte de folclor”, a spus Flutur.

El a arătat că transmite acest mesaj de aici, de la Suceava atât tinerilor, dar și celorlalți, să încurajeze tradiția, autenticul și straiul popular.

Alături de Gheorghe Flutur a urcat pe scenă și primarul Ion Lungu.

Președintele Flutur a acordat Ansamblului „Ciprian Porumbescu”  Diploma de Excelență și macheta făcută după „Poarta de intrare în Bucovina” din partea Consiliului Județean Suceava, și a oferit aceeași machetă și emisiunii „Tezaur Folcloric”.

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a oferit emisiunii „Tezaur Folcloric” o Diplomă de Excelență la 35 de ani de activitate și Medalia aniversară a orașului Suceava,

Totodată, el a oferit o Diplomă de Excelență și Ansamblului „Ciprian Porumbescu” în semn de recunoștință la împlinirea a 65 de ani de activitate.

„Ansamblul „Ciprian Porumbescu” este un ambasador pentru Suceava, pentru Bucovina și ne-a făcut cinste în toată țara. Sunt niște oameni deosebiți, niște profesioniști”, a spus Ion Lungu.

Președintele Gheorghe Flutur a mai transmis că cei care doresc autenticul să vină în Bucovina să vadă originalul.

Totodată, Flutur a spus membrilor ansamblului că 65 de ani de activitate nu este vârstă de pensionare și că este abia începutul.

„Să știe Ardealul că dacă ei au un Crăișor al munților, noi avem Crai Nou al nostru”, a spus Flutur (T.B.)


Intră acum și în grupul de