Premiere: 20 de elevi suceveni care au obținut nota 10 la examenele naționale au fost recompensați. Prefectul Mirela Adomnicăi: Astăzi premiem performanța. Nota 10 care înseamnă perfecțiune


Intră acum și în grupul de

Un număr de 20 de elevi care au obținut nota 10 la Bacalaureat și la Evaluarea Națională au fost premiați, luni, de ISJ Suceava, la Palatul Administrativ în cadrul unei manifestări la care au participat, pe lângă elevii premiați, părinți, bunici, profesori, dar și directori de școli.

Prezentă la această manifestare, prefectul de Suceava, Mirela Adomnicăi, a declarat că succesul acestor elevi se datorează și profesorilor și familiei.

„În afară de dascăli suntem și părinți. Ca toți părinții, avem tendința să ne ocrotim copiii. Dacă am putea să-i ținem sub un clopot de sticlă, să nu-i afecteze nimic rău în viață ar fi foarte bine. Dar nu aceasta este rețeta și am constatat-o și eu ca părinte. Dacă îi protejăm prea mult până la urmă în viață le va fi mai greu să reușească, iar dumneavoastră ați reușit să faceți la școală ceea ce, uneori, noi, părinții, nu reușim să facem acasă din prea multă dragoste pentru copiii noștri și vă sunt recunoscătoare și ca părinte și ca sucevean și ca prefect”, a spus Mirela Adomnicăi.

Prefectul a mai declarat că timp de trei săptămâni, angajați ai Prefecturii Suceava, ai DSP Suceava, ai ISU Suceava, ai ISJ Suceava au făcut verificări în teren în ceea ce privește condițiile în care copiii urmează să înceapă anul școlar.

„Pot să vă asigur că în cea mai mare parte acești copii încep activitatea împreună cu profesorii în condiții corespunzătoare”,  a declarat Adomnicăi.

Ea a recunoscut că este loc și de mai bine.

„Vreau aici să vă promit că în ceea ce privește completarea, acolo mai este necesar, pentru a asigura condiții de învățământ corespunzătoare o vom face. Este obligația noastră pentru că în rest este munca dumneavoastră și pasiunea dumneavoastră pentru aceste rezultate”, a spus Mirela Adomnicăi.

Ea a felicitat elevii, dascălii și părinții.

„Astăzi premiem performanța, nota 10, care înseamnă perfecțiune. Aș vrea să însemne acest eveniment un prilej de ambiționare a celor care au fost cât pe ce atingă această perfecțiune. În același timp, pentru cei care nu au reușit să atingă performanța să fie o dovadă a faptului că se poate”, a pus prefectul.

Mirela Adomnicăi a subliniat că sunt premiați copii și din mediul urban și din mediul rural.

„Copiilor premiați astăzi le urez succes în această călătorie către succes. Călătoria nu va fi ușoară, dar deja ați demonstrat că știți ce trebuie să faceți pentru a avea succes. Să munciți, să fiți ambițioși, să vă depășiți limitele”, a spus Adomnicăi.

Elevii cu nota 10 la Evaluarea Națională au primit premii în valoare de 1000 de lei, iar cei cu nota 10 la Bacalaureat au primit câte 3000 de lei.

Au fost premiați

Teodora Denisa Babalean de la Școala Gimnazială „Samson Bodnărescu” Gălănești

Alexia Babiuc de la Colegiul Național „Ștefan cel Mare” din Suceava

Theodora Elena Bărbuță-Școaa Gimnazială „Regina Elisabeta” Rădăuți

Flavia Elena Bîrsan- Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” Rădăuți

Alina Carcea-Școala Gimnazială „Ioan Vicoveanu”- Vicovu de Jos

Filip Fabian Ciocan-Școala Gimnazială nr. 1 Gura Humorului

Elena Doruța Coroamă-Școala Gimnazială „I.G. Sbiera” Horodnic de Jos

Andrei Lupeș-Colegiul Național „Petru Rareș” Suceava

Ilinca Mareș-Școala Gimnazială „Vornicu Simion Tăutu” Comănești-Structura Școală Gimnazială Humoreni

Francesca Niculcea- Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” Rădăuți

Raluca Elena Sandu- Colegiul Național „Nicu Gane” Fălticeni

Alexia Maria Schipor- Școala Gimnazială nr. 1 Vicovu de Sus

Rebeca Spoială-Colegiul Național „Ștefan cel Mare” Suceava

Adela Țicșa-Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” Rădăuți

Mihaela Todosi-Liceul Tehnologic „Nicanor Moroșan” Pârteștii de Jos

Catinca Dobroghii- Colegiul Național „Ștefan cel Mare” Suceava

Darius Lungu-Colegiul Tehnic Rădăuți
Andrei Alexandru Muntean- Colegiul Național „Ștefan cel Mare” Suceava

Andrei Pavăl- Colegiul Național „Ștefan cel Mare” Suceava

Georgiana Zbranca- Colegiul Național „Mihai Eminescu” Suceava


Intră acum și în grupul de