Acasă Actualitate Primarul Ion Lungu anunță că lucrările la prima parcare supraterană vor începe...

Primarul Ion Lungu anunță că lucrările la prima parcare supraterană vor începe în primăvara anului viitor. Noua clădire va face corp comun cu noua peluză a stadionului


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat, miercuri, că proiectul primei parcări supraterane din municipiul Suceava a fost bine primit de suceveni și a subliniat că aceasta va avea atât un rol urbanistic cât și funcțional.

Ion Lungu a spus într-o conferință de presă că proiectul inițial a fost îmbunătățit și că această clădire va fi una „verde” în ton cu programul municipalității de a realiza un oraș verde și vor fi amenajate 242 de locuri de parcare.



Potrivit primarului peluza Stadionului Areni care nu poate fi folosită întrucât prezintă risc în exploatare va fi demolată, iar peretele exterior al parcării subterane va face corp comun cu noua peluză ce va fi construită.

Ion Lungu a estimat că investiția va costa circa 3 milioane de euro și durata de execuție va fi între 12 și 18 luni.

Primarul a spus că în această toamnă vor începute procedurile pentru organizarea licitației și desemnarea celor care vor realiza proiectul astfel încât din primăvara anului viitor să înceapă lucrările.

Ion Lungu a arătat că este necesară o asemenea parcare supraterană în această zonă și a menționat că strada Universității va fi lărgită la patru benzi.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version