Ploi abundente în zona montană a Sucevei


Intră acum și în grupul de

Pompierii Detaşamentului din Vatra Dornei au intervenit marţi seara, cu autospeciale si motopompe, pentru evacuarea apei din mai multe curţi şi subsoluri ale unor locuinţe şi a pieţei agroalimentare din municipiul Vatra Dornei. Toate acestea au fost inundate în urma unei ploi torenţiale ce a durat o oră. Potrivit ISU ”Bucovina”, în municipiul Vatra Dornei, ploile abundente ce au căzut în jurul orei 19:00 au inundat demisolurile și subsolurile mai multor locuințe și agenți economici.

”Avertizarea a fost transmisă de Centrul Meteorologic Bacău și a fost pentru un interval scurt de timp. Cea mai afectată a fost zona stațiunii, unde subsolurile mai multor hoteluri au fost inundate, dar și ale unor locuințe”, a precizat locotenentul Emilian Țehaniuc, din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Bucovina” Suceava, cu mențiunea că pompierii Detașamentului Vatra Dornei au acționat cu autospecialele și motopompele pentru evacuarea apei. ”Cantitatea de apă a fost destul de mare, iar oamenii au intrat puțin în panică. S-au primit cel puțin vreo 14 apeluri la 112”, a mai spus locotenentul Țehaniuc.

Pentru nordul țării și zona de munte, meteorologii au anunțat, în zilele care urmează, vreme caldă, dar instabilă, la fel ca și în vestul și centrul ţării. În aceste zone, se prognozează înnorări, frecvente descărcări electrice, averse, asociate şi cu intensificări de scurtă durată ale vântului, ce pot lua aspect de vijelie. Pe arii restrânse va cădea grindina şi cantităţile de apă vor fi mai însemnate. Temperatura aerului nu va avea variaţii semnificative faţă de intervalul precedent.


Intră acum și în grupul de