Flutur: Rezultatele de la Spitalul Județean Suceava au fost generate și de faptul că managerul nu a fost implicat politic. Foarte multe insuccese în România au fost din cauza politizării excesive


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, joi, că rezultatele obținute la Spitalul Județean de Urgență Suceava s-au realizat și pentru că managerul nu a fost implicat politic.

El a arătat că la dezvoltarea unității spitalicești a contribuit foarte mult personalul, managerul și relația foarte bună cu Consiliul Județean Suceava.

„Secretul în cadrul relației între o entitate care are în subordine un spital și un manager, secretul este omul apolitic. L-am lăsat apolitic. Să te ferească Dumnezeu să intre politicul în așa ceva. Și o spun răspicat pentru că foarte multe insuccese în România au fost din cauza politizării excesive”, a declarat Gheorghe Flutur.

Ea a spus că acest aspect îl poate confirma și managerul Vasile Rîmbu.

„Cel mai mare ajutor este, câteodată, să îl lași în pace pe om și să înțelegi, decât să lași pe alții care cred că le știu pe toate. De asta s-au stricat foarte multe în această țară”, a declarat Gheorghe Flutur.

Președintele Flutur a spus că descentralizarea în domeniul sănătății a dat rezultate și un exemplu este chiar Spitalul Județean Suceava.

El a cerut Guvernului să nu-i fie frică de descentralizare.

„Poate dacă educația ar fi fost descentralizată nu mai aveam școli cu toaleta în curte. Descentralizarea aduce dezvoltare”, a conchis Gheorghe Flutur.(T.B.)


Intră acum și în grupul de