Viceprimarul Lucian Harșovschi este adeptul fluidizării traficului rutier din oraș prin sensuri unice și noi străpungeri pe unele străzi: Sunt acele ore când avem un trafic infernal, iar străzile din municipiul Suceava nu au cum să facă față. Șoseaua de centură va rezolva, parțial, problema în cartierul Obcini


Intră acum și în grupul de

Viceprimarul Sucevei, Lucian Harșovschi, a declarat la Interviurile News Bucovina că este adeptul fluidizării traficului rutier din municipiu prin sensuri unice, dar și prin realizarea de noi străpungeri pe unele străzi.

„Oricât am construi noi și oricât am căuta rute alternative, trebuie să facem anumite reguli în municipiul Suceava pentru că orașul a fost construit cum a fost construit. Eu încă cred și sper și știu că se va implementa acest proiect. Viitorul este pentru sensuri unice. Oricât am construi noi, nu ne încadrăm. Mai facem încă două benzi pe unde putem, mai facem un pod peste râul Suceava, dar dacă facem sensuri unice se va circula mai rapid, poate pe o distanță mai lungă”, a spus viceprimarul.

El a subliniat că avantajul acestor sensuri unice este că vin cu banda destinată transportului public în comun.

„Când ai o bandă destinată transportului public în comun, coroborând cu divizia electrică a TPL- poate vom mai achiziționa autobuze- suceveanul se va gândi de trei ori dacă să se mai urce în mașină”, a spus Lucian Harșovschi care a arătat că suceveanul va putea alege să meargă cu transport civilizat, la care știe când vine autobuzul că îi apare în aplicație și merge pe banda destinată, sau să de decidă să foloseacă mașina și să stea blocat în trafic.

Viceprimarul a mai declarat că șoseaua ocolitoare, așteptată din 2008, va rezolva parțial problema traficului în municipiul Suceava, probabil dimineața, în cartierul Obcini, când toate TIR-urile care merg spre Siret nu vor mai intra în municipiu și traficul va fi descongestionat.

„Problema este în municipiul Suceava la ora 16:00, la ora 17:00, când lumea vine de la muncă, sau dimineața când merge spre muncă, spre școală. Sunt acele ore când avem un trafic infernal și nu fac față în municipiul Suceava străzile că nu au cum să facă față. Oricine ar vrea să facă minuni, nu prea are cum să facă. Și așa, căutăm soluții, cu sensuri unice, cu noi străpungeri ale unor străzi în așa fel încât să mai câștigăm din descongestionare”, a spus viceprimarul.

El a arătat că acum, după reabilitarea străzilor din zona centrală funcționează și sistemul de sensuri unice pe străzile Meseriașilor, Plăieșilor, Curtea Domnească.

Viceprimarul a remarcat că se parchează civilizat și că este și loc pentru ca mașinile să circule în zonă.


Intră acum și în grupul de