Urmăriţi penal pentru că au eliberat CEC-uri fără a avea bani în conturi


Intră acum și în grupul de

Doi administratori şi un economist sunt urmăriţi penal după ce au emis mai multe file CEC fără ca în conturi să existe lichidităţi. Astfel, Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava a confirmat rezoluţia de începere a urmăririi penale în dosarul penal privind pe M. IOAN, de 47 ani, din comuna Bosanci. Acesta, în calitate de administrator la o societate comercială din Bosanci, a emis un număr de 7 file cec către diferite societăţi comerciale furnizoare în vederea achiziţionării de mărfuri, fără a avea disponibil în cont şi fără ca documentele de plată emise să conţină elementele obligatorii prevăzute de lege, cauzând un prejudiciu de 13.900 lei.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava a confirmat şi rezoluţia de începere a urmăririi penale în dosarul penal privind pe M. EUSEBIU, de 35 ani, din municipiul Fălticeni. Acesta este învinuit că, în calitate de economist la o societate comercială din Suceava, a emis un număr de 48 file cec către diferite societăţi comerciale furnizoare în vederea achiziţionării de mărfuri, fără a avea disponibil în cont şi fără ca documentele de plată emise să conţină elementele obligatorii prevăzute de lege, cauzând un prejudiciu de 297.501,12 lei.

Acelaşi Parchet de pe lângă Judecătoria Suceava a confirmat rezoluţia de începere a urmăririi penale în dosarul penal privind pe V. ŞTEFANIA, de 50 ani, din comuna Mălini. Femeia, în calitate de administrator la o societate comercială din Mălini, a emis o filă cec fără a completa data şi locul emiterii, elemente esenţiale stipulate de art. 1 alin. 5 din Legea nr. 59/1934, iar după emiterea filei a retras total provizia din cont prin închiderea contului bancar, cauzând un prejudiciu de 2770 lei.


Intră acum și în grupul de