Mocăniţa ar putea circula pe traseul Vama-Moldoviţa

Mocăniţa, celebrul tren pe linie ferată îngustă, ar putea circula pe traseul Vama-Moldoviţa, întrucât autorităţile judeţene sucevene au făcut demersuri pentru preluarea acestei linii ferate, cu o lungime de 20 de kilometri, de la CFR.

Potrivit preşedintelui CJ Suceava, Gheorghe Flutur, rentabilitatea rutei de cale ferată Vama-Moldoviţa este pusă în discuţie de CFR. „E o problemă în discuţie, dacă se desfiinţează această rută”, a spus Flutur, într-o conferinţă de presă, menţionând că a făcut deja demersuri în vederea preluării la CJ Suceava a infrastructurii feroviare pe această linie. „Intenţionăm să adaptăm această linie de cale ferată pentru circulaţia mocăniţei”, a arătat Flutur, precizând că va fi amplasată o a treia şină în interiorul ecartamentului pentru trenul de cale ferată îngustă.

Şeful executivului judeţean sucevean a adăugat că de pe această linie se poate prelungi traseul mocăniţei pe linia ferată îngustă existentă din Moldoviţa spre Argel, dar care va trebui refăcută întrucât a fost afectată de inundaţiile din iulie 2008. „Este un traseu deosebit de frumos, iar mocăniţa va putea fi folosită şi de populaţia din zonă”, a mai spus preşedintele CJ Suceava.

Linia ferată pe traseul Câmpulung Moldovenesc-Vama-Moldoviţa a fost construită în urmă cu 125 de ani, iar în 1999, la împlinirea a 115 ani de la darea în folosinţă, au fost renovate toate staţiile CFR de pe acest traseu, investiţiile fiind inaugurate atunci de ministrul Transporturilor din acea perioadă, Traian Băsescu.