Ovidiu Milici(ALDE) crede că parcările supraetajate de reședință din Suceava ar trebui făcute, chiar dacă va fi necesară demolarea unor garaje: Sunt de acord cu drepturile minorității, dar cu drepturile majorității ce facem?


Intră acum și în grupul de

Președintele interimar al ALDE Suceava, consilierul local Ovidiu Milici, a declarat, joi, la Subiectul Zilei produs al News Bucovina, că în ceea ce privește realizarea de parcări supraterane de reședință în zone din oraș prin demolarea unor garaje ar trebui obținut un punct de vedere al compatimentelor de specialitate din Primărie, dar el consideră că este nevoie de dezvoltare.

Discuția a pornit de la incendiul din cartierul George Enescu în care au fost afectate 13 garaje.

„Un consilier local trebuie să aibă viziune și trebuie să țină cont în primul rând de nevoile comunității, fie la nivel general fie punctual”, a spus Milici.

El a arătat că după ce s-a vehiculat ideea că în anumite zone garajele ar putea fi demolate pentru a se construi parcări supraetajate oamenii, pe bună dreptate, s-au panicat pentru că țin la acel bun al lor.

Milici a aminit că în urmă cu câteva luni, un lider de organizație politică, respectiv liderul PSD Suceava Dan Ioan Cușnir, a declarat că garajele din spatele fostului restaurant Nistru, care nu sunt puține, ar putea fi demolate pentru că soluția o reprezintă parcările supraterane care ar satisface într-un mod mult mai civilizat, mai economic, necesitățile de parcare ale locuitorilor din zonă.

El a spus că nici nu s-a uscat cerneala că a și primit telefoane de la locuitori din zonă care îi spuneau că vor ataca în instanță pentru că au contracte de închiriere bine statuate.

Ovidiu Milici a spus că în calitate de consilier local, după discuții cu colegii săi, va uzita argumentul pe care l-a folosit în iulie privind parcările de reședință când a dat „votul de aur” pentru ca acest proiect să fie adoptat după ce a fost respins doi ani.

”Respect drepturile minorității, dar se pune o întrebare foarte simplă: Ce facem cu drepturile majorității?”, a spus Milici

El consideră că cei care au acum garaje în diverse zone de blocuri au avut o oportunitate pe care au valorificat-o.

„A fost și o piață a garajelor la un moment dat”, a spus Milici.

El a explicat că va vota pentru dezvoltare dacă aparatul de specialitate al Primăriei Suceava va considera că este nevoie de demolarea garajelor pentru construirea unor parcări supraetajate.

„Dacă aparatul de specialitate al Primăriei Suceava, specialiști, ingineri, arhitecți, vor veni cu o formulă că acele garaje trebuie să dispară pentru a se veni cu o formulă de mai bine, de dezvoltare, în mod categoric vom vota pentru dezvoltare.Vrem nu vrem, trebuie să înțeleagă că Suceava trebuie să meargă în sensul dezvoltării” a spus Ovidiu Milici.

El a arătat că în următoarea ședință a Consiliului Local va cere aparatului de specialitate să evalueze situația și să ofere o soluție pentru realizarea de parcări de reședință supraetajate.

Viceprimarul Lucian Harșovschi declara recent la Interviurile News Bucovina că sunt luate în calcul mai multe zone pentru construcția de parcări de reședință supraetajate între care Dimelectronic, Cartodromului, sau zona Pieței Mari.


Intră acum și în grupul de