Primarul Ion Lungu anunță că studenții USV vor fi între beneficiarii cardurilor municipale încă de anul viitor: Vor putea circula gratuit, vor avea gratuit intrarea la teatru, muzeu, bibliotecă, activități sportive și culturale. Suceava a devenit un oraș atractiv pentru studenți


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunțat că anul viitor va fi pus în aplicare proiectul cu finanțare europeană pentru emiterea și eliberarea de carduri municipale.

Ion Lungu a declarat la deschiderea anului universitar să studenții și Universitatea Suceava sunt foarte importanți pentru comunitatea locală și pentru orașul Suceava care se transformă într-un smart city, un oraș inteligent.

Primarul a spus că sunt mai multe proiecte în acest domeniu, de la transport electric, iluminat public, încălzirea orașului, cel de digitalizare a documentelor emise de Primărie, sau cel al salubrității care este dintre cele mai moderne.

El a arătat, ca răspuns la solicitarea rectorului Valentin Popa de subvenționare a transportului auto pentru studenți că aceasta va fi posibilă de anul viitor când intră în funcțiune sistemul de carduri municipale realizat printr-un proiect european.

„Acest sistem va da posibilitatea de suportare a transportului pentru studenți în totalitate. Vom încerca să-l bugetăm anul viitor astfel încât cu un card pe care îl va emite Primăria Suceava studenții să poată circula gratuit în oraș, să poată merge gratuit la teatru, la muzeu, la bibliotecă, la activități culturale, sportive și la alte evenimente din oraș”, a spus Ion Lungu.

El a arătat că municipalitatea are proiecte care pot fi de interes pentru studenți, cum sunt zonele de agrement în faza de realizare, respectiv cea de pe marginea râului Suceava, proiect care a fost și licitat și urmează și execuția, realizarea unui ștrand nou, proiectul din Parcul Șipote cu funicular și roată panoramică astfel încât tinerii să beneficieze de condiții de recreere în timpul liber.

Ion Lungu a spus că își dorește ca Suceava să fie un oraș atractiv și pentru studenți.(T.B.)


Intră acum și în grupul de