Proiect curajos de dezvoltare turistică în Masivul Rarău lansat de Gheorghe Flutur: Noi zone de parcare și zone de campare alături de un festival pentru tineri și proiectul „Panorama”


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat, luni, că a lansat un proiect de amenajare a zonei Masivului Rarău pentru dezvoltare turistică.

„Am convocat cu mine echipa arhitectului șef de la Consiliul Județean Suceava și a șefului Biroului de turism. Ne-am întâlnit pe Rarău cu primarul din Câmpulung Moldovenesc Mihăiță Negură și cu echipa de urbanism a Primăriei și am discutat o strategie integrată privind dezvoltarea turismului pe Masivul Rarău”, a spus Flutur.

El a arătat că primul proiect care se conturează și la care CJ Suceava și-a oferit disponibilitatea pentru accesarea unui program de finanțare este realizarea unui proiect „Panorama” din zona reeleor de pe Rarău și unde să fie instalate aparate telescopice cu care se va putea vedea și Suceava și Valea Moldovei de la Câmpulung Moldovenesc până la Gura Humorului, dar și Valea Bistriței.

Totodată, se are în vedere identificarea unor locuri de campare pentru camping, dar și de noi locuri de parcare în zonă.

„Am discutat identificarea de trasee cu grade de dificultate diferite pentru diferite categorii de turiști pe Muntele Rarău”, a mai spus președintele Flutur.

Totodată, s-a decis reluarea demersurilor pentru al doilea tronson al pârtiei de schi care ar urma să ajungă până aproape de releul de pe Rarău.

„Rarăul va putea găzdui atât sărbători de mare amploare de iarnă,  dar și sărbători de vară. Mă refer la un festival pentru tineret care să aducă formații consacrate și care să beneficieze noaptea, pe munte, de jocuri de lumini și lasere intitulat Stelele Rarăului”, a mai spus Gheorghe Flutur.  


Intră acum și în grupul de