Etajul unei case din Dorna Candreni a luat foc de la un filtru de cafea

Un scurtcircuit provocat de un filtru de cafea a fost cauza unui incendiu ce a mistuit etajul unei case din Dorna Candreni. Potrivit ISU „Bucovina” Suceava, prin serviciul 112, luni, la ora 10:34 a fost anunţat izbucnirea unui incendiu în gospodăria lui Victor B., din comuna Dorna Candreni. Astfel, Detaşamentul de Pompieri Vatra Dornei a intervenit cu două autospeciale pentru localizarea şi stingerea flăcărilor.

La sosirea gărzii de intervenţie incendiul se manifesta la etajul casei şi podul acesteia, existând pericolul de propagare la întreaga locuinţă, anexe şi la gospodăriile învecinate. Focul a fost lichidat la ora 12.10, dar au ars bucătăria şi un hol pe o suprafaţă de circa 60 mp, acoperişul mansardei pe o suprafaţă de circa 90 mp, bunuri de uz casnic, aparatură electrocasnică şi documente personale. De asemenea, s-a degradat planşeul casei de locuit, pagubele fiind estimate în primă fază la 50.000 lei.

Din primele cercetări a rezultat că incendiul a izbucnit din cauza unui scurtcircuit provocat de un aparat electrocasnic, respectiv un filtru de cafea lăsat sub tensiune.
Pompierii au salvat casa şi anexele, în valoare de aproximativ 400.000 lei.

loading...