Programul SAMTID va fi finalizat la sfârşitul săptămânii


Intră acum și în grupul de

Termenul de şase luni, acordat pentru finalizarea lucrărilor din cadrul programului SAMTID şi remedierea deficienţelor semnalate în procesul verbal de recepţionare a lucrării de la sfârşitul lunii noiembrie 2008, expiră la sfârşitul acestei luni, a declarat, marţi, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Daniel Cadariu. El a arătat că până vineri vor fi finalizate şi ultimele corecturi, menţionând că executantul trebuie să mai predea o parte din documentaţii beneficiarilor lucrărilor. „Mai sunt doar câteva corecturi de făcut care trebuie finalizate până vineri”, a spus Cadariu.

Lucrările prin programul SAMTID, de reabilitare a reţelelor de apă şi canal din şase oraşe sucevene trebuiau recepţionate, potrivit contractului, în septembrie 2007, dar firma care a câştigat licitaţia, Strabag AG, a obţinut o prelungire a contractului până la sfârşitul lunii noiembrie 2008. Lucrările au fost recepţionate la termenul stabilit, de 30 noiembrie, cu menţiunea că trebuie finalizate lucrările şi că vor trebui corectate unele deficienţe de execuţie.

Prin programul SAMTID au fost reabilitate sistemele de alimentare cu apă din Fălticeni, Siret, Gura Humorului, Vatra Dornei, Câmpulung Moldovenesc şi Solca, contractul pentru lucrările de execuţie fiind câştigat de firma austriacă Strabag AG, iar valoarea proiectului a fost de 10, 527 de milioane de euro.


Intră acum și în grupul de