Audiere prin videoconferinţă a unei martore într-o sechestrare solicitată din Olanda, mijlocită de Curtea de Apel Suceava


Intră acum și în grupul de

În urma unei cereri de asistenţă judiciară internaţională formulată de Tribunalul din Haarlem – Olanda, prin care se solicită efectuarea unei comisii rogatorii privind audierea prin videoconferinţă a martorei L.L. în cauza penală împotriva suspecţilor P. R. H., J. S. şi R. L. G, toţi fiind originari din Surinam, Curtea de Apel Suceava a dispus ca aceasta să aibă loc în data de 29.05.2009, ora 13.00 (ora României).

Potrivit Curţii de Apel Suceava, autorităţile olandeze desfăşoară o cercetare penală cu privire la cei sus-menţionaţi, aceştia fiind suspecţi că împreună şi în asociere cu alţii au privat în mod ilegal de libertate pe C.O. în localitatea Landsmeer (Olanda) pe 29 mai 2008, iar în perioada dintre 27 mai 2008 şi 30 mai 2008, inclusiv, au lipsit de libertate în mod ilegal, în aceeaşi localitate, pe L.L. şi pe A.C.

La videoconferinţă, din partea statului olandez, a participat judecătorul de instrucţie şi grefierul de şedinţă, procurorul, avocaţii suspecţilor, iar din partea Curţii de Apel Suceava un judecător, un grefier, un interpret şi specialistul IT.


Intră acum și în grupul de