Un director din Garda Forestieră Suceava și un ofițer de poliție din IPJ Suceava, trimiși în judecată de DNA Suceava pentru luare de mită și folosirea de informații ce nu sunt destinate publicității. Doi oameni de afaceri au fost trimiși în judecată pentru dare de mită


Intră acum și în grupul de

DNA Suceava a anunțat, luni, că a dispus trimiterea în judecată, sub control judiciar, a lui Gheorghe Damian, ofițer de poliție în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Suceava pentru luare de mită și folosirea, in orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității, in scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite.

Totodată a fost trimis în stare de libertate a lui Aurel Dumitriu fost șef al Serviciului Control al Aplicării Regimului Silvic și al Trasabilității Materialelor Lemnoase din cadrul Gărzii Forestiere Suceava, în prezent director în cadrul Direcției de Control a Regimului Silvic și Cinegetic din cadrul Gărzii Forestiere Suceava, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de luare de mită.

DNA Suceava a trimis în judecată și doi administratori ai unei societăți comerciale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de dare de mită.

Potrivit DNA Suceava, în data de 25 ianuarie 2016, Gheorghe Damian, în calitate de ofițer de politie judiciară în cadrul Inspectoratului de Politie Județean Suceava – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, ar fi anunțat reprezentanții unei societăți comerciale (inculpați în prezenta cauză) despre controlul pe care urma să-l efectueze a doua zi la sediul firmei pe care aceștia o administrau și care avea ca obiect prevenirea exploatării, circulației, prelucrării și comercializării ilegale a materialului lemnos.

Ca urmare a acestui demers, în aceeași zi, din dispoziția unuia dintre administratori, ar fi fost mutată de la sediul societății o cantitate de masă lemnoasă fără acte de proveniență legală (aproximativ 88 mc), pentru a nu fi descoperită cu prilejul controlului ce urma a fi efectuat în ziua următoare.

La data de 26 ianuarie 2016, după efectuarea controlului respectiv, executat într-un mod superficial, inculpații Damian Gheorghe și Dumitriu Aurel ar fi primit de la aceeași oameni de afaceri suma de 3.000 de lei (câte 1.500 lei de fiecare), susțin procurorii anticorupție.

În acest caz s-a dispus indisponibilizarea și instituirea măsurii asiguratorii a sechestrului asupra sumelor de câte 1.500 lei, puse la dispoziția organului de urmărire penală de către inculpații Damian Gheorghe și Dumitriu Aurel.

Dosarul urmează să fie judecat de Tribunalul Suceava. (N.B.)


Intră acum și în grupul de