Gheorghe Flutur: Președintele Klaus Iohannis a acceptat invitația mea de a veni la inaugurarea Ambulatoriului integrat al Spitalului Județean Suceava. Este o investiție realizată în decurs de un an


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat că președintele Klaus Iohannis va participa, la invitația sa, miercuri dimineața, la inaugurarea Ambulatorului integrat de specialitate al Spitalului Județean Suceava.

„La invitația mea, președintele Klaus Iohannis a răspuns afirmativ și mâine va fi la Suceava. Vine să participe la inaugurarea Ambulatoriului integrat de specialitate al SJU Suceava”, a declarat Gheorghe Flutur pentru News Bucovina.

Președintele Flutur a spus că Ambulatoriul integrat de specialitate este o investiție care s-a realizat într-un an de zile, de 4.100 de mp în care vor funcționa cabinetele de specialitate pentru cele 24 de secții ale SJU Suceava, ca policlinică.

„Inițial a fost asigurată finanțarea din banii Consiliului Județean Suceava și cu cei ai Spitalului Județean Suceava, iar la finalul anului trecut a fost acceptat la plată integral pe fonduri europene, pe Programul Operațional Regional 2014-2020”, a spus Flutur.

El a menționat că investiția este de circa 6,5 milioane de euro, iar UE decontează doar costurile realizării clădirii, în timp ce aparatura este finanțată de CJ Suceava în cea mai mare parte și de Spitalul Județean.

„Dotarea este de ultimă generație, de vârf”, a spus președintele Flutur.

El a subliniat că a fost necesară această investiție pentru că în ultimii ani, la ambulatoriul existent, care funcționa pe o suprafață de 800 de mp, a crescut foarte mult numărul de prezentări, de la 50.000 de persoane pe an la peste 150.000 și că se apropie de 200.000 de pacienți anual.

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, va participa miercuri, 16 octombrie a.c., la inaugurarea Ambulatoriului integrat de specialitate al Spitalului Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava, a anunțat Administrația Prezidențială.

Potrivit sursei citate, proiectul de reorganizare și lansare a unui nou ambulatoriu integrat de specialitate reprezintă un model de bune practici, în vederea asigurării unor servicii medicale de calitate superioară și a creșterii gradului de satisfacție a pacienților.

„Prin prezența sa la acest eveniment, Președintele Klaus Iohannis transmite un semnal important de susținere a unei reforme reale a sistemului sanitar din România, prin alinierea la trendul european și internațional de dezvoltare a serviciilor spitalicești oferite în regim ambulatoriu, precum și a sectorului de medicină primară și preventivă”, se arată în comunicat.

(T.B.)


Intră acum și în grupul de