Cod galben de ploi pentru judeţul Suceava

Un număr de 19 judeţe printre care şi Suceava au primit avertizare COD GALBEN. Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” al judeţului Suceava a fost înştiinţat, de către Administraţia Naţională de Meteorologie, cu o ATENŢIONARE METEOROLOGICĂ COD GALBEN cu următorul conţinut: „În intervalul 2 iunie, ora 15 – 3 iunie, ora 09 vor fi ploi mai însemnate cantitativ în Banat, Oltenia, Muntenia, Transilvania şi Moldova. Îndeosebi în zonele deluroase şi montane din aceste regiuni cantităţile de apă vor depăşi local 20…25 l/mp şi izolat 40…50 l/mp. Aversele vor fi însoţite de descărcări electrice, intensificări ale vântului şi izolat de grindină.”

Urmare a acestei atenţionări Secretariatul Tehnic Permanent din cadrul Centrului Operaţional al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” al judeţului Suceava şi Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Suceava au intreprins o serie de măsuri.

Astfel, va fi monitorizată evoluţia zilnică , cu asigurarea condiţiilor necesare pentru a se acţiona preventiv şi pentru a putea alerta populaţia în timp util, în situaţia activării unor factori de risc care pot genera situaţii de urgenţă; populaţia va fi monitorizată privind producerea inundaţiilor în zona de responsabilitate iar sarcinile de prevenire şi protecţie vor fi repartizate pe toţi membrii Comitetelor Locale pentru Situaţii de Urgenţă.

Alte măsuri vor fi: verificarea mijloacelor şi la nevoie punerea lor în funcţiune pentru deblocarea drumurilor şi căilor de acces, asigurarea condiţiilor pentru accesul ambulanţelor, autospecialelor P.S.I. şi a altor mijloace de intervenţie în situaţii de urgenţă, monitorizarea permanentă a persoanelor cu vârstă înaintată şi a persoanelor care locuiesc izolat, folosirea la nevoie a sistemelor de avertizare existente la nivelul unităţii administrativ-teritoriale, verificarea stocurilor de materiale şi a mijloacelor de intervenţie în caz de situaţii de urgenţă, identificarea spaţiilor de cazare a eventualelor persoane rămase blocate în trafic şi asigurarea condiţiilor de trai.

„Orice situaţie deosebită generată de fenomenele meteorologice pe teritoriul judeţului va fi anunţată la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Suceava la telefoanele 524426 sau 214523 şi fax. 524432 sau 212723 sau prin sistemul unic de apeluri de urgenţă 112”, precizează ISU Suceava.

loading...