Elena Băsescu crede în succesul ei, dar nu se lasă sedusă de sondajele de opinie


Intră acum și în grupul de

Elena Băsescu (fata cea mică a preşedintelui României), candidat independent pentru Parlamentul European, a fost destul de diplomată în conferinţa de presă pe care a susţinut-o luni la Suceava şi a evitat să comenteze că PNŢCD, un partid istoric, stă cu mult mai rău în sondaje decât ea, ca şi candidat independent. D-ra Băsescu a explicat că ea nu crede în sondajele de opinie şi a spus că procentul ei este de fapt de 4-5 %, iar marja de eroare în orice sondaj serios este de până la 3 %.

„Nu cred că este aici vorba de încredere cât de notorietatea numelui pe care îl port şi este o realitate, pentru că dacă nu aş fi avut acest nume cu notorietate probabil că nu aş fi putut candida la nivel naţional. Este totuşi o campanie de stilul celui pentru prezidenţiale. Se votează la nivel naţional. Nu e o campanie cum a fost cea la generale, pe un colegiu, să fiu aleasă pe un colegiu care să aibă cinci-şase străzi”, a încercat să explice fata preşedintelui.

Ea a mai precizat că nu vrea să creadă foarte mult în sondajele de opinie, arătând că deşi mulţi spun că o simpatizează pe Elena Băsescu (EBA), intenţia reală de vot scade, fiind de doi-trei la sută în momentul de faţă. „Mulţi spun că aş vota pe Elena Băsescu, dar când întrebi câţi se duc la vot, procentul scade”, a mai spus EBA. Ea a mai declarat că nu e sigură că în urma alegerilor va accede în Parlamentul European.

„Eu am încercat. Consider că am făcut tot ceea ce ţine de mine”, a spus Elena Băsescu, care a menţionat că va continua să meargă prin ţară în campanie electorală. Elena Băsescu a mai spus că în campania electorală nu a depăşit bugetul stabilit, evitând însă să precizeze care este această valoare. Pentru a da şi mai multă veridicitate asupra „puţinilor” bani pe care-i cheltuieşte, EBA a arătat că mulţi simpatizanţi au pus ei afişe în diferite zone ale ţării fără să îi ceară nici un ban. Elena Băsescu a dat ca exemplu municipiul Piatra Neamţ, unde primarul oraşului, membru PD-L, Gheorghe Ştefan, o susţine necondiţionat.

„În Piatra Neamţ domnul Pinalti a împânzit oraşul”, a explicat Elena Băsescu, care a menţionat că are mai mulţi simpatizanţi în PD-L. „Probabil sunt oameni şi în PD-L care or să mă voteze, în special tineri, pentru că am stat în partidul acesta zece ani de zile şi am fost secretarul general al organizaţiei de tineret”, a spus Elena Băsescu, care a arătat că şi-a dat demisia din partid pentru a nu se mai spune că tatăl ei a impus-o pe listă. EBA a mai spus că deşi a fost acuzată de nepotism, pe listele tuturor partidelor sunt „multe fete a lui tata” de care presa nu prea face referire, dar a evitat să precizeze la cine se referă în mod special.


Intră acum și în grupul de