Polițiștii suceveni păzesc jumătate din totalul secțiilor de votare


Intră acum și în grupul de

Aproximativ 1.000 de poliţişti suceveni vor fi angrenaţi în activităţile specifice pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă în timpul alegerilor europarlamentare, Poliţia municipiului Suceava având în pază 264 de secţii de votare, ceea ce reprezintă un procent de aproximativ 50% din totalul secţiilor de votare.

Potrivit IPJ Suceava, conducerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava a elaborat şi transmis tuturor unităţilor teritoriale de pe raza judeţului Planul de măsuri al IPJ Suceava privind menţinerea şi asigurarea ordinii şi siguranţei publice pe timpul desfăşurării alegerilor pentru Parlamentul European. Planul de măsuri este menit să eficientizeze activităţile de ordine şi siguranţă publică desfăşurate de către poliţişti pe toată durata alegerilor europarlamentare.

Poliţiştii suceveni vor asigura paza la un număr de 264 secţii, din numărul de 538 secţii de votare situate în 505 locaţii. Astfel, la nivelul judeţului, pentru a asigura desfăşurarea în condiţii de deplină ordine şi siguranţă a activităţilor prilejuite de alegerile europarlamentare, vor desfăşura activităţi specifice destinate pazei secţiilor de votare 528 poliţişti, din cei 762 poliţişti care vor fi angrenaţi în misiuni de ordine şi siguranţă publică.

Poliţia suceveană are de asemenea, un număr de 110 de poliţişti care constituie rezervele de intervenţie şi care sunt pregătiţi să intervină dacă situaţia va impune.
Totodată, au fost constituite echipe de specialişti pe diverse domenii, în total formate din 62 poliţişti, care să asigure o intervenţie pe domenii de specialitate.


Intră acum și în grupul de