Gheorghe Flutur speră ca noul ministru al Fondurilor Europene să avizeze repede proiectul de apă-canal de 230 de milioane de euro așteptat de 200.000 de suceveni: Ne-au amânat sistematic fără motiv


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, joi, că speră ca noul guvern să fie instalat cât mai repede pentru ca autoritățile să aibă partener de dialog în Guvern și a exemplificat cu Ministerul Fondurilor Europene de unde CJ Suceava așteaptă avizarea proiectului de apă și canal de 230 de milioane de euro pentru 14 localități.

„Trebuie să vedem cum se rezolvă cu programul de apă și canal POIM pentru județul Suceava de 230 de milioane de euro. Ne amână sistematic fără niciun motiv. Le-am propus și cofinanțare de 7 la sută din partea noastră ca să trecem. Am văzut că la Craiova au dat drumul, la Timiș au dat drumul și așteptăm și noi să dăm o veste bună”, a spus Flutur.

El a arătat că proiectul de apă canal pentru 14 localități este așteptat atât de locuitorii de la Șcheia care s-au mutat de la bloc pe imaș și și-au făcut case, dar nu au apă-canal, dar și la Marginea sau la Vicovu de Sus și la Câmpulung Moldovenesc.

„Nu a fost motiv să nu ne dea drumul la proiectul POIM. Mă tem să nu fie alte motive și Suceava să fie pusă în așteptare”, a spus Flutur.

Prin proiectul ”Dezvoltarea infrastructurii de apă și apă uzată în județul Suceava”  promovat prin Programul Operațional Infrastructura Mare (POIM) se propun investiții pentru modernizarea sistemelor de apă și apă uzată în 14 localități din județul Suceava respectiv în localitățile: Suceava, Șcheia, Salcea, Fălticeni, Rădăuți, Câmpulung Moldovenesc, Vatra Dornei, Vicovu de Sus, Marginea, Siret, Sucevița, Putna, Dolhasca și Mitocul Dragomirnei, de care vor beneficia peste 200.000 de locuitori ai județului. (T.B.)


Intră acum și în grupul de