Alte 37 de cazuri de rujeolă au fost confirmate în judeţul Suceava în perioada 14 – 18 octombrie 2019. Suceava se află din nou pe primul loc în ţară în privinţa numărului de îmbolnăviri


Intră acum și în grupul de

Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT) a anunţat că alte 60 de cazuri nou-confirmate de rujeolă au fost raportate  în perioada 14-18 octombrie, iar cele mai multe cazuri de îmbolnăviri s-au înregistrat în judeţul Suceava.

Potrivit sursei citate cele 60 de cazuri nou-confirmate de rujeolă s-au înregistrat în judeţele Suceava, Braşov, Neamţ, Caraş-Severin, Mehedinţi, Timiş şi Mureş.

Astfel,  în judeţul Suceava au fost raportate 37 de cazuri nou-confirmate de rujeolă, în judeţul Braşov – 7, în judeţul Neamţ – 5, Caraş-Severin – 4, Mehedinţi şi Timiş – câte 3, iar în judeţul Mureş un caz.

Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT) precizează că toate cazurile de rujeolă raportate săptămânal au avut debutul în urma cu 2-4 săptămâni, iar confirmarea şi clasificarea unui caz durează, în medie, 3 săptămâni.

De menţionat este că numărul total de cazuri confirmate cu rujeolă în România raportate până la data de 18 octombrie este 18 486,din care 64de decese.

(L.B.)


Intră acum și în grupul de