Gheorghe Flutur dă pe mâna DNA fosta conducere de la SC Drumuri şi Poduri SA Suceava


Intră acum și în grupul de

În urma auditului efectuat la societatea Drumuri şi Poduri SA Suceava, unde acţionar unic este CJ Suceava, a fost depistată o deturnare de fonduri în valoare de 80 de miliarde de lei vechi, şeful deliberativului judeţean sucevean, Gheorghe Flutur, dispunând, în aceste condiţii, să fie sesizată Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA). ”Am dispus trimiterea la DNA a unei plângeri penale pentru delapidare, deturnare de fonduri de 80 de miliarde de lei vechi pentru lucrări executate în 2008 fără comandă, fără punerea la dispoziţie a terenului, fără a se factura”, a spus Flutur într-o conferinţă de presă, precizând că a fost informat joi, de AGA de la SC Drumuri şi Poduri SA Suceava de rezultatele auditului, care arată că este vorba de o sumă foarte mare privind 12 obiective de investiţii din judeţ.

Flutur a menţionat că auditul a fost efectuat de un auditor extern şi că acesta a mai depistat şi alte probleme în ceea ce priveşte preluarea gestiunii. ”Voi solicita astăzi ca AGA să facă lumină. Sunt lucruri deosebit de grave”, a spus preşedintele CJ Suceava, care a arătat că, de exemplu, la Secţia societăţii din Fălticeni, în apropierea acesteia se află o societate a cumnatei şefului de secţie, Gheorghe Dascălu, iar din incinta societăţii de drumuri se făcea alimentarea cu energie electrică a firmei cumnatei printr-un cablu trifazic şi că aceeaşi societate efectua diverse servicii pentru firma aparţinând CJ Suceava. Totodată, preşedintele CJ Suceava a mai arătat că probleme de acest fel au mai fost constatate şi la secţiile din Gura Humorului şi Fălticeni ale societăţii Drumuri şi Poduri SA Suceava.

Fostul director al societăţii Drumuri şi Poduri SA Suceava, Eugen Girigan, actual subprefect de Suceava a declarat că respectivele lucrări au fost făcute respectând toate procedurile, fiind realizate în baza unei comenzi. El a menţionat că, în ceea ce priveşte nefacturarea lucrărilor, acestea au fost efectuate în perioada mai-iunie 2008, iar după alegerile locale, noua conducere a CJ Suceava nu a mai facturat aceste lucrări.


Intră acum și în grupul de