Animale salvate de pompieri dintr-un incendiu la Arbore


Intră acum și în grupul de

Garda de intervenţie Solca împreună cu Serviciile Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă Arbore şi Cajvana au intervenit miercuri, la prima oră, cu cinci autospeciale pentru localizarea şi stingerea unui incendiu izbucnit la gospodăria lui Dumitru A., din comuna Arbore, str. Cotu de Jos.

Potrivit ISU „Bucovina” Suceava, incendiul a fost anunţat prin serviciul 112 la ora 01:37, iar la sosirea gărzii de intervenţie ardeau adăpostul de animale, acoperişul casei de locuit, furaje şi bunuri casnice, existând pericolul de propagare la întreaga locuinţă şi o casă învecinată.

Focul a fost stins după două ore, mai exact la ora 03:45, dar au ars adăpostul de animale pe o suprafaţă de circa 25 mp, acoperişul casei de locuit pe o suprafaţă de circa 100 mp, 2 tone de fân şi bunuri casnice. De asemenea, s-au degradat pereţii portanţi ai casei, pagubele fiind estimate la 15.000 lei.

Rezultatul primelor cercetări indică faptul că incendiul a izbucnit din cauza unui scurtcircuit provocat de conductori electrici defecţi.

Pompierii au reuşit să evacueze la timp o vacă şi doi porci şi au salvat din calea flăcărilor casa proprietarului şi o locuinţă învecinată, în valoare de aproximativ 60.000 lei.


Intră acum și în grupul de