Europarlamentarul Petru Luhan îşi ia în serios rolul de ales european


Intră acum și în grupul de

Proaspătul ales europarlamentar PD-L de Suceava, Petru Luhan (fostul administrator public al Consiliului Judeţean Suceava), a declarat, miercuri, că prima sa opţiune pentru o comisie de specialitate din Parlamentul European este pentru Transporturi-Turism, iar cea de a doua ar fi pentru Industrii, cercetare şi energie.

Petru Luhan a spus la prima sa conferinţă de presă de după scrutinul din 7 iunie că în ceea ce priveşte apartenenţa la comisiile de specialitate din PE, prima opţiune a fost pentru Transporturi-Turism, domeniu a cărui problematică susţine că o stăpâneşte în urma experienţei dobândite în calitate de administrator public al judeţului Suceava.

El a ai adăugat că a doua opţiune este pentru comisia de Industrii, cercetare şi energie, unde este recomandat de activitatea sa academică şi mai ales de specializările pe care le-a făcut până acum. Totodată, în ceea ce priveşte delegaţiile interparlamentare, a optat pentru membru în delegaţia PE pentru ţările din spaţiul non-UE, Elveţia, Islanda şi Norvegia, şi supleant în delegaţia PE pentru Australia.

Trebuie de precizat faptul că Luhan este conştient că aceste funcţii se negociază pe ţări şi grupuri politice şi că este foarte posibil ca opţiunile sale să rămână simple dorinţe. Luhan a mai spus că va deschide câte un birou de europarlamentar în Suceava şi Iaşi, iar în funcţie de necesităţi este posibil să deschidă astfel de birouri şi în alte judeţe ale României.


Intră acum și în grupul de