PD-L vrea portofoliu „adevărat” pentru comisarul României


Intră acum și în grupul de

Vicepreşedintele democrat-liberalilor Gheorghe Flutur, lider al organizaţiei judeţene Suceava a PD-L, a declarat, miercuri la Suceava că ţara noastră va trebui să aibă un comisar european cu portofoliu „adevărat” acolo unde România are cele mai multe conexiuni şi unde este interesată să facă reforme, să aibă proiecte, participare activă şi un cuvânt greu de spus.

Gheorghe Flutur a evitat să spună în cadrul unei conferinţe de presă, cam care ar fi portofoliile vizate pentru viitorul comisar european propus de România. „Va trebui să fie un comisar european pentru România şi nu unul pentru un partid politic”, a mai spus viceiderul PD-L.

El a subliniat că ar trebui să aibă un portofoliu cu greutate după ce România a avut portofoliul de multilingvism, care nu înseamnă foarte mult. „Trebuie un portofoliu adevărat, în interesul României”, a mai adăugat Gheorghe Flutur. Democrat-liberalii vor solicita preşedinţia Comisiei de libertăţi civile, justiţie şi afaceri interne (LIBE) a Parlamentului European pentru fostul ministru al Justiţiei Monica Macovei


Intră acum și în grupul de