PD-L-iştii se scuză că EBA nu a luat un scor mai mare la Suceava


Intră acum și în grupul de

Coordonatorul campaniei PD-L din judeţul Suceava, primarul municipiului reşedinţă de judeţ, Ion Lungu, a declarat miercuri că rezultatul obţinut de fiica cea mică a preşedintelui României, Elena Băsescu, ar fi fost mult mai mare dacă o parte dintre susţinătorii democrat-liberalilor nu ar fi anulat votul, punând ştampila atât pe PD-L, cât şi pe Elena Băsescu (EBA).

Primarul a spus într-o conferinţă de presă că aproximativ cinci procente din voturile exprimate în judeţul Suceava au fost nule, majoritatea din cauză că alegătorii au votat atât PD-L cât şi EBa şi a exemplificat cu o secţie de votare unde, din 400 de voturi, peste o sută au fost anulate din acest motiv.

La rândul său vicepreşedintele PD-L, Gheorghe Flutur, a declarat tot miercuri, că rezultatul obţinut de Elena Băsescu la alegerile europarlamentare din judeţul Suceava, care este de 7,47 % din voturile valabil exprimate este un rezultat „explicabil” întrucât fiica cea mică a preşedintelui „are rădăcini în această zonă”.

Mai mult chiar, Gheorghe Flutur a salutat scorul „foarte bun” obţinut de EBa în judeţul Suceava, arătând că acesta se adaugă la rezultatul obţinut de PD-L în acest judeţ, de 39,5 procente, neexplicând însă şi cum ar trebui să se întâmple acest lucru. „Este un rezultat explicabil”, a spus vicepreşedintele PD-L care a adăugat că Elena Băsescu vine „des în Suceava” unde locuiesc bunicii săi şi unde are prieteni şi alte rude. Ultima dataă Eba a fost la Suceava în campania electorală.


Intră acum și în grupul de