În visteriile şcolilor din zona Rădăuţi bate vântul


Intră acum și în grupul de

Aproape toate şcolile din zona Rădăuţi se confruntă cu probleme privind salariile pe luna mai, sporul de 2 la sută şi orele suplimentare, la acesta adăugându-se restanţele pe anii 2007 şi 2008 ce nu au fost plătite. Liderul Sindicatului Liber şi Independent „Bucovina” Rădăuţi, Gheorghe Şorodoc a declarat marţi, în cadrul unei conferinţe de presă că o parte din sumele alocate pentru cheltuielile de personal au fost retrase prin Ordonanţa 34 din 2009. Potrivit acestuia sunt în pericol şi salariile pe perioada concediilor, care nu vor putea fi plătite decât din semestrul II, adică după 1 iulie.

„Fac un apel către Direcţia Finanţelor Publice Suceava şi Trezorerie în sensul de a lua măsurile care se impun ca fondul necesar cheltuielilor de personal să fie alocat la timp iar salariile pe concediu şi punerea în aplicare a hotărârilor judecătoreşti să se facă conform legii” a spus Gheorghe Şorodoc.
Acesta a informat despre situaţie conducerea Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ, la care sindicatul sucevean este afiliat.

„Pe data e 5 mai s-a semnat un acord pentru ca acţiunile noastre de protest să se suspende, nu să se anuleze. Acolo se precizează că în cazul în care protocolul nu se respectă, se reiau protestele. Din punctul nostru de vedere nu dorim să ajungem la o situaţie conflictuală. Consider că lucrurile se pot rezolva cu puţină bunăvoinţă”, a conchis liderul Sindicatului Bucovina.

La acest sindicat sunt afiliate 60 de grupe sindicale ce numără 2.605 membri.


Intră acum și în grupul de