Prefectul Mirela Adomnicăi susține că lucrurile s-au mișcat în ceea ce privește infrastructura de drumuri din județul Suceava, atât cele județene cât și cele naționale. Ea spune că deși s-a lovit de aceleași probleme ca și Consiliul Județean, pe drumurile naționale s-au asfaltat mai mulți kilometri decât pe cele județene


Intră acum și în grupul de

Prefectul de Suceava, Mirela Adomnicăi, a declarat, miercuri, la Subiectul Zilei de la News Bucovina, că în ceea ce privește infrastructura rutieră din județ se poate vedea că au fost făcute progrese și că lucrurile s-au mișcat.

„Numai cine nu vrea să fie de bună credință pe o viziune asupra județului în ceea ce privește și drumurile naționale și drumurile județene, numai într-o astfel de situație, poți să nu recunoști că lucrurile s-au mișcat pe infrastructura drumurilor publice în județul Suceava. S-au asfaltat și drumuri județene și cu fonduri guvernamentale și din bugetul propriu al Consiliului Județean, dar și drumuri naționale”, a spus prefectul.

Adomnicăi a arătat că în ceea ce privește drumurile naționale, s-au reabilitat complet 25 de kilometri pe DN 2 (E85), de la intrarea în județul Suceava până la intrarea în municipiul reședință de județ.

Ea a adăugat că parțial, acest drum până spre Vama Siret, a fost reabilitat anul trecut și că au mai rămas de reabilitat circa 15-20 de kilometri pentru ca E 85 care traversează județul Suceava să fie complet reabilitat.

Prefectul a menționat că pe DN 17 B, în zona Broșteni-Crucea-Dorna Arini, a fost complet reabilitat pe o lungime de 20 de kilometri, iar DN 18, pe 40 de kilometri, a fost complet reabilitat.

„Pe DN 17 am tot intervenit, iar de la Poiana Stampei până la Pojorâta au fost reabilitate toate porțiunile cu probleme”, a spus prefectul.

Adomnicăi a menționat că încă mai sunt în lucru 9 kilometri de la Păltinoasa înspre Solca și se finalizează ultimii 4 kilometri și încă 5 kilometri de drum național pe raza orașului Solca

„Ca și număr de kilometri, pe drumurile naționale, în mod obiectiv, s-a intervenit, s-a afaltat, s-a modernizat mai mult decât pe drumurile județene deși aceleași probleme le-am avut și noi cu OUG 114, cu scumpirea bitumului, cu salariile mărite în domeniul construcțiilor, cu lipsa forței de muncă, dar iată că totuși ne-am lovit de aceleași probleme, dar le-am depăși și am vorbit mai puțin de probleme și îmi pare bine că putem vorbi acum de lucruri făcute”, a spus Mirela Adomnicăi.(T.B.)


Intră acum și în grupul de