Municipiul Suceava va participa cu proiecte culturale la Betleem care va fi Capitală Culturală Arabă 2020. Ion Lungu: Vom contribui la conturarea acestui eveniment prin intermediul Teatrului Matei Vișniec, Filarmonicii municipalității sau Coralei „Ciprian Porumbescu”

Primarul Sucevei, Ion Lungu, care se află într-o vizită la Betleem, oraș înfrățit cu Suceava, a anunțat, miercuri, că a avut discuții la Primăria din Betleem privind participarea municipalității sucevene cu proiecte culturale, cu ocazia evenimentelor prilejuite de faptul că orașul Betleem va fi Capitala Culturală Arabă 2020.

Primarul a spus că, practic, municipalitatea suceveană va contribui la conturarea acestui eveniment prin intermediul Teatrului Matei Vișniec, Filarmonicii municipalității, sau a Coralei „Ciprian Porumbescu”.

„Totodată, s-a discutat și despre posibilitatea înfrățirii Liceului de Artă din Suceava cu unitatea similară, pe linie de cultură, din orașul Betleem”, a spus Lungu.

Primarul a mai arătat că, în cadrul acestei întâlniri, s-a stabilit că vor fi dezvoltate relații concrete în domeniul sportiv și în domeniul afacerilor, urmând ca o delegație de oameni de afaceri din Palestina să viziteze orașul Suceava și Zona metropolitană Suceava. (T.B.)