Cantonul silvic din Coşna, lovit de trăsnet


Intră acum și în grupul de

Descărcările electrice din timpul precipitaţiilor ce au avut loc vineri la prânz au creat pagube de aproximativ 250 milioane de lei vechi la Ocolul Silvic Dorna Candreni. Potrivit ISU „Bucovina” Suceava, la ora 11.52 a fost anunţat prin serviciul 112 un incendiu la clădirea unui canton silvic-locuinţă de serviciu ce aparţine Ocolului Silvic Dorna Candreni, în localitatea Coşna, str. Principală. Astfel, Detaşamentul de pompieri Vatra Dornei împreună cu Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Coşna au intervenit cu două autospeciale, o motopompă şi un modul SMURD pentru localizarea şi stingerea focului.

La sosirea gărzilor de intervenţie incendiul se manifesta la acoperişul clădirii, construit din lemn şi acoperit cu ţiglă, existând pericolul de propagare la încăperile interioare şi un adăpost de animale învecinat.

Incendiul a fost lichidat la ora 13.50, dar a ars acoperişul imobilului pe o suprafaţă de circa 225 mp şi s-au degradat pereţii clădirii pe o suprafaţă de 130 mp, plafoanele pe o suprafaţă de 180 mp şi bunuri de uz casnic, pagubele fiind estimate la cca 25.000 lei.

Rezultatul primelor cercetări indică faptul că incendiul a izbucnit din cauza fenomenelor meteo periculoase – trăsnet.

Pompierii au salvat cantonul silvic şi adăpostul de animale, în valoare de aproximativ 40.000 lei.


Intră acum și în grupul de