Dispensar, școală și grădiniță, inaugurate în comuna Pătrăuți. Primarul Adrian Isepciuc: Când am fost ales am înțeles că oamenii vor investiții. Prefectul Mirela Adomnicăi: Ați făcut în trei ani cât alți primari în trei mandate


Intră acum și în grupul de

Trei obiective au fost inaugurate, marți, la Pătrăuți, un dispensar medical, o grădiniță cu program normal și o școală, în prezența prefectului de Suceava, Mirela Adomnicăi, a senatorului PSD Virginel Iordache și a șefului ISJ Suceava, Gabriela Mihai.

Primarul de Pătrăuți, Adrian Isepciuc, a declarat că totul a început cu o ambiție tinerească în 2016 când s-a decis să candideze la funcția de primar.

El a spus că și-a pus toată energia în slujba cetățeanului și că în 5 iunie 2016 cetățenii i-au transmis că vor investiții în comună și că atunci și-a spus că vorbele din pliante și în mediul online trebuie puse în aplicare.

Primarul a spus că imediat a accesat proiecte prin PNDL, iar comuna a obținut finanțare pentru modernizare dispensar medical, modernizare grădiniță, modernizare școală gimnazială și pentru apă-canal și stație de epurare, iar în prima parte a anului 2018 s-au făcut licitațiile și s-a început implementarea.

La dispensarul medical, valoarea investiției este de 142.000 de euro, lucrările constând în consolidarea clădirii, în schimbarea acoperișului, înlocuirea instalațiilor, realizarea de instalații sanitare și grupuri sanitare.

Patrauti , inaugurare cabinet medical și grădinița

Gepostet von NewsBucovina.ro am Dienstag, 5. November 2019

El a mulțumit consilierilor locali, proiectanților, constructorului, Guvernului României și cetățenilor.

Primarul a spus că investițiile care s-au realizat sau urmează să se finalizeze în comună se ridică la patru milioane de euro,  din fonduri europene și fonduri guvernamentale, care reprezintă veniturile comunei pe 21 de ani.

Senatorul PSD Virginel Iordache a declarat că dacă până mai ieri Pătrăuți era renumită pentru monumentul istoric și pentru cabana Pătrăuți, acum comuna Pătrăuți este o localitate urbanizată, ceea ce s-a făcut cu multă muncă.

El a felicitat autoritățile locale pentru că altfel nu se puteau realiza investițiile.

„A investi astăzi în educație prin școală, în sănătate prin dispensar este un lucru firesc ce costă mult efort și mulți bani”, a spus Iordache care a subliniat că nu se puteau face fără sprijin guvernamental.

Prefectul de Suceava, Mirela Adomnicăi, a spus că este într-o postură ingrată, reprezentând un guvern ce a fost demis prin moțiune de cenzură, iar luni a fost învestit actualul guvern, dar că se bucură că în ultimele zile de mandat participă la inaugurarea a trei obiective finanțate de guvernul pe care ea l-a reprezentat.

Ea a subliniat că trebuie aduse și mulțumiri Guvernului care a alocat fonduri și a menționat că Guvernul alocă, dar nu pune și în traistă, iar fără muncă nu se poate finaliza nimic, iar primarul a muncit și a reușit să finalizeze trei investiții.

Mirela Adomnicăi a mai spus că îi urează primarului ca noul guvern să finanțeze și proiectul de apă-canal stație de epurare astfel încât locuitorii să beneficieze și de aceste utilități.

Ea a arătat că primarul din Pătrăuți a reușit în trei ani să aibă realizări în trei ani cât alți primari în trei mandate.  

Primarul din Pătrăuți, Adrian Isepciuc, a spus la inaugurarea grădiniței cu program normal că investiția, în valoare de 130.000 de euro, a fost finanțată de Guvernul României prin PNDL.

Lucările au constat în consolidarea fundației clădirii, consolidarea pereților, înlocuirea parțială a planșeului, schimbarea în totalitate a acoperișului, dar și construcția de grupuri sanitare.

Totodată, au fost realizate instalații de încălzire, instalații sanitare și grupuri sanitare.

Beneficiari ai investiției sunt circa 60 de copii din trei grupe.

Inaugurarea grădiniței din Patrauti, cu oaspeți de seama de la Guvern și Parlamentul României.

Gepostet von NewsBucovina.ro am Dienstag, 5. November 2019

Inspectorul școlar general al județului Suceava, Gabriela Mihai, a declarat că și copiii din comuna Pătrăuți merită condiții foarte bune pentru a învăța.

Ea a subliniat că unul dintre cei care merită aprecieri este primarul comunei în care oamenii au avut încredere, arătând că acesta, deși e tânăr, știe să scrie un proiect, știe să vadă necesitățile unei comune și știe să privească spre viitor. (N.B.)


Intră acum și în grupul de