Deputatul PNL Dumitru Mihalescul cere șefului Oficiului Național pentru Jocuri de Noroc informații privind reglementarea jocurilor de noroc și demersurile făcute pentru interzicerea organizării acestora în proximitatea unităților de învățământ


Intră acum și în grupul de

Deputatul PNL de Suceava Dumitru Mihalescul a cerut președintelui Oficiului Național pentru Jocuri de Noroc, Marius-Sebastian Ionescu, să prezinte ce demersuri legislative a făcut privind reglementarea jocurilor de noroc din România și interdicția organizării acestora în proximitatea unităților de învățământ     

„Personal, ca antreprenor care a clădit de la zero una dintre cele mai competitive afaceri din România, sunt un puternic susținător al oricărei inițiative private, al cărei scop este licit și reglementat în acord cu prioritățile societății românești. Din păcate, însă, slaba reglementare a organizării jocurilor de noroc în România a permis acestui tip de afaceri să se dezvolte în proximitatea școlilor și liceelor sau chiar în incinta unor scări de bloc”, a spus Mihalescul.

El arată că deși legislația prevede în mod expres interdicția participării minorilor la jocurile de noroc, plasarea acestora în imediata apropiere a copiilor lângă școală sau locuință generează fenomene sociale profund negative.

În aceste condiții, Mihalescul cere președintelui ONJN să prezinte ce măsuri legislative a propus Guvernului astfel încât să se descurajeze sau chiar să se interzică organizarea de centre de jocuri de noroc în aproprierea școlilor, liceelor sau a spațiilor de locuit.

Totodată, el cere informațiile privind controalele întreprinse cu privire la verificarea modului în care minorilor le este efectiv interzisă participarea la jocuri de noroc, direct sau prin interpuși majori.

„Ce măsuri specifice ați luat astfel încât minorii să nu participe la jocuri de noroc în mediul online? Știți foarte bine că singurul filtru împotriva accesului minorilor pe internet îl reprezintă o întrebare de tipul “ai peste 18 ani?”, restricție care poate fi evitată chiar și de un copil de 7 ani”, a mai cerut parlamentarul sucevean.

Mai mult, Mihalescul a cerut acestuia să precizeze dacă nu ar fi oportun, din perspectivă economică și socială, ca operatorii de jocuri de noroc să își desfășoare activitățile exclusiv în zone turistice foarte bine definite (stațiuni montane sau pe litoral) pentru a descuraja apariția fenomenului dependenței de jocuri de noroc mai ales că Organizația Mondială a Sănătății a inclus această dependență în categoria adicțiilor.

Deputatul a precizat că un astfel de model de organizare a jocurilor de noroc îl regăsim în majoritatea statelor dezvoltate.


Intră acum și în grupul de