Primarul Ion Lungu convoacă CL Suceava în ședință extraordinară pentru transferul la municipalitate a Parcului Șipote și a Păduricii Zamca. Primarul speră ca noul guvern să aprobe transferul cu celeritate pentru ca Parcul Șipote să fie amenajat printr-un proiect cu finanțare europeană


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a convocat, pentru marți, o ședință extraordinară a Consiliului Local Suceava pentru a aproba transmiterea, către Guvern, a cererii privind transferul, cu titlul gratuit, a Parcului Șipote și a Păduricii Zamca în proprietatea municipalității.

Consiliul Local Suceava a mai aprobat, în luna iulie, o hotărâre prin care solicită Guvernului  acest transfer de proprietate, dar Guvernul nu a adoptat încă o Hotărâre de Guvern în acest sens.

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat că, la solicitarea Romsilva, documentația care a fost trimisă Guvernului a fost actualizată, fiind actualizate unele poziții din anexe.

El a spus că va solicita noului guvern să aprobe, cu celeritate, acest transfer.

„Sper să se realizeze cu celeritate acest transfer pentru a nu pierde oportunitatea finanțării amenajării Parcului Șipote cu fonduri europene”, a spus primarul.

Municipiul Suceava cere transferul unei suprafețe de 44,3 de ha în zona Șipote și o suprafață 100,5 ha în zona Păduricii Zamca.

După emiterea Hotărârii de Guvern de transfer, Consiliul Local Suceava va prelua cele două păduri-parc și va efectua amenajări pentru a fi folosite ca zone de agrement.

Investițiile vor consta în realizarea de alei pietonale, piste pentru bicicliști, crearea de trotuare, amenajarea de spații verzi, crearea de facilități pentru recreere pe terenuri amenajate, cum ar fi terase, terenuri pentru sport, locuri de joacă pentru copii, achiziționarea de foișoare, grilaje, instalarea de grupuri sanitare, instalarea de Wi-Fi în toate spațiile publice sau instalarea de sisteme de supraveghere video a acestor spații, coșuri de gunoi, dar și modernizarea străzilor care duc spre această zonă precum și realizarea unui sistem de irigații pentru gazon.

Amintim că viceprimarul Lucian Harșovschi a declarat recent, când a participat, în Finlanda la un proiect european în care Suceava este partener cu mai multe orașe europene, că idei inovative preluate din experiența în gestionarea spațiilor verzi partenerul din Finlanda vor fi aplicate în Suceava în cazul amenajării Zonei de agrement din lunca râului Suceava, dar și în proiectul de amenajare a Parcului Șipote. (T.B.)


Intră acum și în grupul de