Un gater din Dârmoxa şi casa proprietarului au ars ca o torţă în miez de noapte

Bunuri de aproximativ 3 miliarde de lei vechi au fost distruse într-un incendiu ce a izbucnit joi, imediat după miezul nopţii la un gater şi s-a extins la locuinţa proprietarului. Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” Suceava, la ora 01:38, a fost anunţat un incendiu la hala gatere a unei societăţi comerciale, din localitatea Dârmoxa, oraşul Broşteni, la faţa locului deplasându-se Detaşamentul de pompieri Vatra Dornei împreună cu Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Broşteni cu două autospeciale şi o motopompă.

La sosirea gărzii de intervenţie incendiul se manifesta la hala gatere construită din lemn şi locuinţa administratorului societăţii comerciale, existând pericolul de propagare la o gospodărie învecinată.

Incendiul a fost lichidat la ora 06.05, în flăcări fiind distrusă hala gatere pe o suprafaţă de circa 90 mp, casa de locuit pe o suprafaţă de circa 20 mp şi bunuri de uz casnic. De asemenea, s-au degradat două gatere bazic, un circular, un motofierăstrău, un polizor şi o maşină de ascuţit, pagubele fiind estimate de proprietar la 300.000 lei.

Rezultatele primelor cercetări indică faptul că incendiul a izbucnit din cauza unui scurtcircuit provocat de un motor electric cu defecţiuni.

Pompierii au salvat casa de locuit învecinată, în valoare de aproximativ 40.000 lei.

loading...