„Dacă mai aveam un jucător cu experienţă promovam”- interviu cu antrenorul echipei de volei masculin CSMU LPS Suceava, Victor Pancu


Intră acum și în grupul de

Sezonul 2008 – 2009 a fost unul destul de reuşit pentru voleiul sucevean, dacă îl comparăm cu ultimele patru – cinci, să spunem. Totuşi, luând în consideraţie faptul că formaţia de volei a Sucevei a fost ani de-a rândul în primul eşalon valoric există o dorinţă reală a iubitorilor de sport de a-şi revedea echipa printre cele mai bune din ţară.

CSMU LPS Suceava a fost la un pas de promovarea în Divizia A1 participând la barajul de calificare la capătul unui campionat al Diviziei A2 în care a fost învinsă doar de SCMU Craiova.

Domnule profesor, ce credeţi că a lipsit echipei sucevene pentru a putea accede în Divizia A1?

Dacă este să rezumăm într-o frază tot sezonul 2008 – 2009 aş putea să spun că dacă mai aveam un jucător cu experienţă în echipă am fi promovat. Realist vorbind, trebuie să spun că nu am ce reproşa jucătorilor mei după un campionat în care am reuşit să ajungem la barajul pentru promovare şi unde am fost la un serviciu de un rezultat absolut remarcabil. În volei există momente psihologice, un serviciu greşit într-un astfel de moment de un „veteran” putând dărâma totul. Ne-am bazat şi ne bazăm în contiuare pe un lot bun, echilibrat, care a dovedit că are mari resurse un exemplu în acest sens fiind partidele cu CSM Bucureşti pe care le-am câştigat cu 3 – 2 şi ne-am calificat în turneul de baraj. Pe lângă Sasu, Giurcă, Orăşanu, Ursachi şi mai tinerii Chitic, Prodan şi Cosovan, am încercat să întărim lotul cu foarte talentaţii Bocancea şi Tebieş şi am mizat pe experienţa competiţională a lui Huţuleac şi Jelesneac.

Este vreun jucător care s-a remarcat în mod deosebit?

Sigur, nu pot să fac diferenţierea între sportivii noştri pentru că importantă este toată echipa, ea trebuie să se mobilizeze în momentele dificile. Totuşi, nu pot să nu menţionez faptul că tânărul Tebieş, care a jucat la formaţia noastră a fost selecţionat în lotul naţional de tineret. Acest lucru nu ne avantajează, sportivul nemţean fiind transferat la echipa de Divizie A1 VCM LPS Piatra Neamţ.

Domnule profesor, dacă ne-am lămurit oarecum ce ne-a lipsit, spuneţi-ne ce ne-ar trebui pentru a putea ataca cu succes promovarea?

În mod clar, din punct de vedere tehnic, echipa noastră ar mai avea nevoie trei jucători. Doi de atac şi un ridicător care să-l poată înlocui oricând pe Sasu care nu poate avea inspiraţie sau resurse tot timpul. Este foarte greu de transferat un jucător de valoare în primul rând pentru că sunt destul de costisitori şi în al doilea rând pentru că sunt foarte puţini care sunt cu adevărat buni. Formaţia noastră a fost susţinută de CSM Suceava, Primăria Municipiului Suceava, de Consiliul Judeţean şi de Iulius Mall şi trebuie să le mulţumim pentru eforturile pe care le-au făcut. Oricum, noi suntem oarecum o echipă semiprofesionistă, jucătorii noştri fiind elevi sau studenţi. În sezonul viitor vom avea parte de adversari destul de competitivi dacă ne gândim doar la faptul că ne vom confrunta şi cu Ştiinţa Bacău care tocmai a retrogradat din Divizia A1.

Totuşi, există vreo soluţie pentru ca voleiul sucevean să revină acolo unde a fost odată?

Ne-am orientat deja către câţiva jucători pe care-i vom testa până la sfârşitul lunii iunie, pentru că luna iulie va fi una de vacanţă. Mai avem o alternativă dată de legăturile noastre foarte bune cu gruparea Bucovina Cernăuţi. În ceea ce priveşte capitolul pregătire pot să menţionez faptul că ne-am achitat datoriile pe care le-am avut din urmă şi am comandat deja un rând nou de echipamnet şi am acontat cantonamentul premergător noului sezon la Câmpulung, acolo unde am fost de fiecare dată. Pentru că am văzut de ce sunt în stare băieţii noştri în campionatul precedent îmi doresc ca în noul sezon să promovăm pentru că Suceava merită o echipă de volei în prima Divizie.


Intră acum și în grupul de