Poliţiştii au pus mâna pe indivizii ce au tâlhărit un bătrân ce tocmai îşi luase pensia


Intră acum și în grupul de

Lucrătorii Postului de Poliţie Dorna Arini, joi, la ora 10: 45 au fost sesizaţi prin 112 despre faptul că persoane necunoscute i-au furat lui C. Vasile o sumă de bani care reprezenta pensia pe luna mai. Potrivit IPJ Suceava, echipa operativă deplasată la faţa locului a constatat că la aceeaşi dată, în jurul orei 10.35, C. Vasile, în vârstă de 73 ani, din municipiul Bucureşti, care locuieşte fără forme legale în satul Ghiorghiţeni, comuna Dorna Arini, judeţul Suceava, s-a deplasat în satul Rusca din aceeaşi comună, la factorul poştal, pentru a-şi ridica pensia pe luna mai, respectiv 1.016 lei.

Pe drumul de întoarcere către casă acesta a fost abordat de doi cetăţeni care i-au oferit spre vânzare un motofierăstrău marca Husqvarna. Sub acest pretext şi observând că victima are bani în buzunarul de la piept al cămăşii, unul dintre ei l-a ţinut de gât, iar celălalt i-a smuls banii din buzunar, după care au fugit.

În urma măsurilor urgente întreprinse de poliţişti, s-a reuşit identificarea a 3 autoturisme, unul în Vatra Dornei şi două în comuna Dorna Arini, dintre care două înmatriculate în Bulgaria şi unul în judeţul Ialomiţa, în care se aflau zece bărbaţi cu vârste între 17 şi 31 ani, toţi din comuna Bărbuleşti, judeţul Ialomiţa.

Poliţiştii au controlat autoturismele identificând două motofierăstraie cu inscripţia „Huspvarna”, fără serii de identificare, o bâtă de baseball şi alte articole de îmbrăcăminte, despre care posesorii declară că le-au cumpărat din bazarul Suceava şi intenţionau să le vândă în zona Vatra Dornei. Toate bunurile menţionate au fost confiscate.

Ca urmare a cercetărilor efectuate s-au stabilit autorii infracţiunii de tâlhărie în persoana numiţilor S. Robert şi V. Laurenţiu, care au fost recunoscuţi de către partea vătămată şi un martor ocular.

Suma de bani sustrasă de la partea vătămată nu a fost găsită asupra învinuiţilor ci într-unul dintre autoturismele cu care se deplasau, sumă ce a fost ridicată şi urmează a fi pusă la dispoziţia instanţei de judecată.

De asemenea, s-a stabilit că cei zece membri ai grupării se deplasează frecvent în judeţul Suceava cu autoturismele menţionate, unde există posibilitatea să fi comis şi alte fapte cu acelaşi mod de operare. Parchetul de pe lângă Judecătoria Vatra Dornei a opinat ca învinuiţii să fie cercetaţi în stare de libertate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tâlhărie, în vederea documentării întregii activităţi infracţionale, urmând să se dispună procedural.


Intră acum și în grupul de