Gheorghe Flutur, de Ziua Bucovinei, apel la unitate, în special pentru dezvoltarea zonei care să contribuie la întoarcerea tinerilor și a forței de muncă acasă


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a făcut, joi, în finalul ședinței solemne de Ziua Bucovinei, un apel la unitate în special pentru aducerea de investitori în zonă care să contribuie la dezvoltarea economică a județului și să fie factorul care să determine întoarcerea tinerilor și a forței de muncă acasă.

„Apelul meu de la această tribună este de unitate. Primii pași să îi facem cei care cer sau clamează unitatea”, a spus Flutur.

El a subliniat că în acești ani Consiliul Județean Suceava a dat dovadă de unitate, dincolo de dezbateri politice uneori contradictorii, aprinse, dar democratice.

„Cred că am fost și rămânem un model de ceea ce înseamnă viața democratică post-revoluționară”, a spus președintele Flutur.

El a subliniat că în „Bucovina noastră dragă” cultul muncii este în sânge, în gene.

„Bucovina este o zonă unde cultul muncii este o virtute, este ceva cu care te naști. A fi gospodar aici nu este o excepție, este ceva normal și cine nu e gospodar se face de râs în fața gospodarilor”, a declarat Flutur.

El a subliniat că nevoia de a avea de muncă i-a determinat pe cei care au plecat în străinătate să părăsească zona pentru că nu au găsit de lucru acasă.

„Trebuie să răspundem oamenilor noștri care atât de harnici sunt și negăsind de lucru acasă au plecat foarte mulți în străinătate. Cred că provocarea următorilor ani este să facem orice pentru întoarcerea tinerilor și a forței de muncă acasă”, a spus Flutur care a menționat că aceasta este și prioritatea președintelui Klaus Iohannis și a Guvernului Ludovic Orban.

„Nu sunt cuvinte de om politic, ci de bucovinean care știu că de pe ulița mea, din șapte case, din patru sunt plecați oamenii la muncă în străinătate. La asta face referire semnalul meu de unitate. Să fim uniți indiferent de convingerea politică pentru că nimic nu e prea mult și va trebui să punem umărul să aducem noi investiții în zona noastră”, a conchis Gheorghe Flutur. (T.B.)


Intră acum și în grupul de