Mopedişti accidentaţi


Intră acum și în grupul de

Mai multe accidente în care au fost implicaţi mopedişti, ce nu au urmat nici un fel de cursuri de legislaţie rutieră, au avut loc miercuri pe drumurile din judeţ. Potrivit IPJ Suceava, la ora 13.15 pe DC 39 Calafindeşti, minorul B. D., în vârstă de 17 de ani, din localitate, în timp ce se deplasa cu un moped, a pierdut controlul asupra direcţiei de mers şi a căzut în afara părţii carosabile. Acesta folosea cască de protecţie, nu poseda certificat de absolvire a cursurilor de legislaţie rutieră şi a fost diagnosticat cu „plagă avulsă coapsă stângă cu interesare musculară”, ce necesită 8-10 zile de îngrijiri medicale.

La ora 12.30, pe DN 17A pe raza comunei Sadova, A. Adrian, de 35 ani, din municipiul Câmpulung-Moldovenesc, în timp ce conducea un moped, fără a poseda permis de conducere sau atestat de absolvire a cursurilor de legislaţie rutieră, din direcţia Câmpulung-Moldovenesc spre Sadova, a pierdut controlul asupra acestuia, derapând pe acostamentul acoperit cu pietriş, căzând pe marginea din partea dreapta a părţii carosabile.

În urma producerii accidentului, a rezultat vătămarea corporală a conducătorului mopedului şi a pasagerului G. Nicolae, de 32 ani, din aceeaşi localitate, aflat pe locul din spate, aceştia fiind transportaţi la Spitalul Municipal Câmpulung-Moldovenesc cu ambulanţa, fiecare necesitând pentru vindecare câte 5-7 zile de îngrijiri medicale.Conducătorul mopedului nu a fost testat cu aparatul etilotest din cauza leziunilor suferite, iar la Spitalul Municipal Câmpulung Moldovenesc i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Pe DN 17A, la ora 19:00, pe raza comunei Marginea, H. Alina, de 25 ani localnică, în timp ce conducea un moped, fără a poseda atesta de absolvire a cursurilor de legislaţie rutieră, nu s-a asigurat la efectuarea virajului la stânga, fiind acroşată de un autoturism ce tracta o remorcă, condus de A. Adrian, de 38 ani din comuna Cacica, care s-a angajat în depăşire neregulamentară pe sector de drum cu marcaj axial continuu.

Din impact a rezultat rănirea conducătoarei mopedului, care necesită pentru vindecare 3 – 4 zile îngrijiri medicale, cât şi a lui H. Ş., în vârstă de 5 ani, pasager pe moped, care necesită 3 – 4 zile de îngrijiri medicale. Ambii conducători au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care li s-au recoltat probe biologice de sânge. Conducătorul auto purta centură de siguranţă. Conducătoarea mopedului, cât şi pasagerul purtau cască de protecţie.


Intră acum și în grupul de