Drogaţi în traficul sucevean


Intră acum și în grupul de

„Avem suspiciuni că sunt persoane care conduc sub efectul stupefiantelor”, a afirmat inspectorul Costin Tudor, din cadrul Biroului de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Suceava vineri, la o conferinţă de presă organizată de Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Suceava (CPECA) cu ocazia unei campanii de informare-educare- comunicare pe linia prevenirii consumului de droguri.

„Este tot mai accentuată prezenţa consumatorilor de droguri în trafic. Au manifestările unei persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice, dar alcooltestul nu indică nimic. Nici nu are cum, dacă nu au băut. Acestora ar trebui să li se facă urgent un test de sânge şi urină, în maxim 24 de ore pentru a fi depistat drogul. La noi, în Suceava asemenea teste se fac la policlinica Bethesda dar contra cost. Un test costă 3 milioane de lei vechi iar poliţia nu îşi poate permite. CPECA împreună cu alte asociaţii şi fundaţii ar trebui să constituie un fond, printr-un program pentru ca suspecţii să poată fi testaţi”, a declarat inspectorul Costin Tudor.

Pe de altă parte, acesta a precizat că numărul arestărilor traficanţilor de droguri este în creştere. „Dacă în anii 2005- 2006 se făceau 2-3 arestări în 2007 – 2008 s-au făcut cel puţin 10 -12 arestări pe an. Anul trecut s-au efectuat 10 arestări pentru trafic de droguri de risc şi mare risc. La Vatra Dornei un tânăr a fost prins cu 11.000 de pastile ecstasy. Tot la Dorna, doi tineri din Gura Humorului au fost depistaţi cu 200g. haşiş, iar trei tineri din Suceava cu 200g. heroină. Tinerii trebuie să ştie că riscă puşcăria, nu ne jucăm cu aşa ceva. Arestările de acum arată că nu ne jucăm cu aşa ceva, că ne ocupăm serios de acest lucru, iar arestări vor mai urma”, a informat inspectorul Costin Tudor.


Intră acum și în grupul de