Suceava riscă să piardă o finanţare de jumătate de milion de euro


Intră acum și în grupul de

„Dacă nu vor trimite documentaţia, vom transfera aceste fonduri în altă parte”, a declarat vineri la Suceava, secretarul de stat în Ministerul Turismului, Corneliu Popovici, făcând referire la finanţarea în valoare de 500.000 de euro pentru realizarea unui Centru de Informare Turistică pe care judeţul Suceava riscă să o piardă, întrucât autorităţile judeţene nu au făcut demersurile necesare pentru accesarea fondurilor. „Ne rugăm de câteva luni de cei din CJ să facă documentaţia şi să vină să acceseze aceste fonduri. Timpul trece şi atrag serios atenţia că ar fi păcat să se piardă”, a subliniat Popovici.

El a ţinut să precizeze că fostul administrator public al judeţului, Petru Luhan, care a fost ales europarlamentar PD-L, a promis că va rezolva această situaţie. „Cât a fost administrator public a promis că va rezolva situaţia dar atât. Se vede că există preocupare în faţa şefilor şi nimic mai mult”, a afirmat Popovici.

Pe de altă parte, vicepreşedintele CJ Suceava, Daniel Cadariu, a declarat într-o conferinţă de presă că autorităţile judeţene sunt în grafic în ceea ce priveşte depunerea cererii de finanţare. El a arătat că pentru Centrul de Informare şi Promovare Turistică a fost organizată în data de 1 iunie o licitaţie în vederea desemnării firmei care să întocmească studiul de fezabilitate, dar că din cele două firme care au participat nu a fost selecţionată nici una, iar licitaţia se reia în luna iulie.

Cadariu a menţionat că termenul limită de depunere a cererii de finanţare la care trebuie anexat şi studiul de fezabilitate este 1 octombrie şi a subliniat că CJ Suceava are şi o variantă de rezervă, fiind identificat un spaţiu care s-ar preta pentru acest centru de informare turistică. El a recomandat secretarului de stat în MT să se ocupe mai bine de problemele pe care le are la minister şi să lase conducere CJ Suceava să-şi ducă proiectele la capăt. Totodată, Cadariu a apreciat că Popovici ar fi trebuit să prezinte aceste probleme conducerii CJ Suceava şi nu în conferinţa de presă a PSD.


Intră acum și în grupul de