PSD doreşte eliminarea listelor suplimentare la alegerile prezidenţiale


Intră acum și în grupul de

Liderul social-democraţilor suceveni, senatorul Gavril Mîrza, a declarat, vineri, că au apărut tot mai multe voci în PSD, inclusiv la Consiliul Naţional care au cerut scoatere listelor suplimentare din procesul de votare, pentru evitarea fraudelor electorale. „Nu s-a luat nici o hotărâre”, a spus Mîrza, care a adăugat că se va preocupa de o iniţiativă legislativă prin care să se poată vota doar în secţia de votare de domiciliu.

Potrivit preşedintelui PSD Suceava, în urma analizei privind euroalegerile din 7 iunie s-a constatat că, în multe cazuri, cei care completau listele suplimentare în secţiile de votare au fost oameni care erau instruiţi să înscrie alte coduri numerice personale ca să nu poată fi identificate persoanele ce votau de mai multe ori. Mîrza a arătat că în localităţi izolate din judeţul Suceava unde, de obicei, pe listele suplimentare votau cel mult membri ai secţiei de votare, s-au înregistrat la aceste alegeri câte 50-100 de votanţi şi chiar 200. „Sunt oameni versaţi, instruiţi să facă turism electoral şi să voteze de mai multe ori”, a spus senatorul PSD.

În ceea ce priveşte frauda electorală înregistrată în comuna Preuteşti, parlamentarul social-democrat a precizat că organizaţia a depus plângere penală la Parchetul Tribunalului Suceava. Potrivit lui Mîrza, deşi acţiunea aceasta pare una de lamentare că PSD nu a câştigat mai multe voturi în judeţ, consideră că acest demers trebuie continuat pentru că asemenea situaţii au fost întâlnite în mai multe localităţi.

La alegerile pentru Parlamentul European, reprezentanţii BEJ Suceava au găsit la o secţie din comuna Preuteşti în urnă cu 228 de buletine de vot mai multe decât numărul de alegători care au votat.


Intră acum și în grupul de