Ministerul Turismului promovează acordarea de facilităţi fiscale pentru pensiunile turistice şi agroturistice


Intră acum și în grupul de

Circa 1.200 de pensiuni turistice şi agroturistice din ţară, dar şi casa tradiţională românească, un nou concept de unitate de cazare promovat, ar putea beneficia de scutiri de impozite şi taxe în vederea dezvoltării şi susţinerii turismul rural, prin intermediul unui nou proiect de lege promovat de Ministerul Turismului.

Potrivit secretarului de stat în Ministerul Turismului, Corneliu Popovici, aceste facilităţi fiscale vor fi acordate pe timp limitat. „Vrem să creăm facilităţi, astfel încât în doi, trei, patru ani, acestea să aducă venituri şi la bugetul local cât şi la bugetul de stat”, a spus Popovici. El a arătat că aceste scutiri pot fi atât la impozitul pe profit cât şi de TVA, menţionând că astfel de facilităţi există în legislaţia din Ungaria sau Austria.

Întrebat dacă aceste facilităţi nu vor afecta bugetul, secretarul de stat a răspuns că nu crede că Ministerul Finanţelor se bazează pe încasările de la aceste unităţi, apreciind că în întreaga ţară sunt aproximativ 1.200 de astfel de unităţi de cazare.

Totodată, Corneliu Popovici a declarat că Ministerul Turismului îşi propune să colaboreze cu Ministerul Transporturilor cu care să se stabilească o reţea de şosele ce trebuie întreţinută în întreaga ţară pentru asigurarea infrastructurii rutiere spre obiectivele turistice apreciind că altfel, până când vor fi construi autostrăzi „infrastructura turistică va fi la pământ”. El a mai adăugat că Ministerul Turismului va colabora şi cu Ministerul Culturii, în condiţiile în care multe din obiectivele acestui minister sunt şi obiective turistice şi nu sunt îndeajuns exploatate.


Intră acum și în grupul de