Elevii vor circula gratuit cu mijloacele de transport în comun în Suceava, iar Primăria va finanța anul viitor înființarea unui centru de tineret municipal, între concluziile Consiliului consultativ pe probleme de tineret din Suceava


Intră acum și în grupul de

Primăria Suceava s-a consultat cu reprezentanții structurilor locale de tineret la cea de-a doua ședință a Consiliului Consultativ pe Probleme de Tineret (CCPT) din Municipiul Suceava, în data de 2 decembrie 2019.

Reprezentanții tinerilor au pus în fața autorităților sucevene cinci mari subiecte care, potrivit discuțiilor, vor fi soluționate.

Astfel, în ceea ce privește transportul public municipal gratuit pentru elevi, facilitatea va exista după implementarea rețelei de autobuze electrice, aproximativ în luna aprilie 2020.

În ceea ce privește înființarea unui centru de tineret municipal, votat pe locul 2 de cetățenii suceveni prin bugetarea participativă din 2018 concluzia a fost că investiția într-un astfel de spațiu va fi realizată de Primăria Suceava în următorul an.

Accesul tinerilor la terenurile sportive din municipiul Suceava se va putea face prin adresă trimisă către consiliile de administrație ale școlilor.

În cadrul întâlnirii s-a discutat și despre alocarea unui fond de tineret municipal în 2020, iar reprezentanții Primăriei Suceava au fost deschiși ca tinerii să transmită în luna decembrie propunerile lor.

Astfel, fondul municipal de tineret ar urma să aibă o valoare apropiată de cele din municipiile din țară similare ca mărime cu Suceava, dar că se vor realiza și modificări ale regulamentului de finanțare în baza nevoilor tinerilor și a experiențelor anterioare în accesarea de fonduri nerambursabile, astfel încât să poată fi susținute initiative locale de tineret cât mai variate.

În ceea ce privește acordarea burselor și premiilor pentru elevi conform criteriilor legii, fără discriminare, tinerii au fost asigurați că  premiile se vor acorda pe 19 decembrie 2019, într-un cadru festiv, celor 340 elevi prezenți pe listele transmise către Primărie de către școlile din municipiu.

La această ședință au participat primarul Ion Lungu, viceprimarul Marian Andronache, consilierii locali Daniel Prorociuc și Ioan Gabriel Buciac, angajați ai Primăriei și un consilier juridic al USV, iar din partea structurilor de tineret, Vlad Grosar din partea Fundației Județene pentru Tineret Suceava (structură de tineret de utilitate publică), Andrei Tiperciuc, de la Asociația Phoenix Suceava (ONG – tineret), Cristina Sabajuc, de la Asociația Creativities Suceava (ONG – tineret), Ana-Maria Lupușor de la Asociația Studențească FIRESC Suceava (ONG – studenți), Rafael-Beniamin Barac-Bologa de la Consiliul Național al Elevilor (ONG – elevi), Ana Boicu de la Consiliul Județean al Elevilor Suceava (grup informal – elevi), Sorin Luca de la Uniunea pentru Bucovina din Suceava (partid politic UB – tineret) și Dumitru Andronic, de la Uniunea Salvaţi România din Suceava (partid politic USR – tineret), Dumitru ANDRONIC

“CCPT din Municipiul Suceava a devenit o platformă funcțională prin care se asigură comunicarea directă între reprezentanții tinerilor și persoane cu funcții înalte la nivel local, care iau decizii ce ne afectează viața. Ne bucură faptul că Primăria Suceava este dispusă să țină cont de nevoile tinerilor și că există șanse ca problemele semnalate în cadrul acestui Consiliu Consultativ pe Probleme de Tineret să fie soluționate în următorul an”, a declarat Vlad-Alexandru Grosar președintele Fundației Județene pentru Tineret Suceava.


Intră acum și în grupul de